Populära

Vilken utbildning kravs for att bli maklare?

Vilken utbildning krävs för att bli mäklare?

Utbildning till fastighetsmäklare

  • fastighetsförmedling (minst 30 hp)
  • civilrätt (minst 15 hp)
  • fastighetsrätt (minst 15 hp)
  • skatterätt (minst 7,5 hp)
  • ekonomi (minst 15 hp)
  • byggnadsteknik (minst 7,5 hp)
  • fastighetsvärdering (minst 7,5 hp)

Kan man bli fastighetsmäklare utan utbildning?

Vill du bli fastighetsmäklare men du saknar utbildningen? Arbetar du med försäljning och känner att det är dags att ta tag i din dröm att bli mäklare? Du kanske inte har möjlighet att läsa på högskola eller universitet i minst två år? Då kan vägen för dig vara att utbilda dig genom uppdragsutbildning.

Hur mycket kostar privat utbildning mäklare?

Avgiften 270 000 kr exkl. moms. delas upp och faktureras med 25 % vid fyra tillfällen under utbildningen. Avgiften måste betalas av arbetsgivaren.

Är det svårt att plugga till mäklare?

Är utbildningen svår? Mäklarutbildningen är långt ifrån den tuffaste utbildningen i Sverige. Om man jämför den med till exempel juridikutbildningar på högskolan så är fastighetsmäklarutbildningen betydligt enklare. De flesta behöver inte studera 40 timmar per vecka för att klara utbildningen.

Vad är utbildningskrav?

Utbildningskraven har ändrats flera gånger. Du kan jämföra din utbildning mot utbildningskraven. Kraven ska vara uppfyllda både vad gäller antal högskolepoäng och delmoment inom varje område. Om du saknar något kan du behöva komplettera din utbildning.

Kan jag bli mäklare?

För att få arbeta som mäklare är en mäklarutbildning från ett universitet eller en högskola ett krav. Utbildningen ska omfatta minst 120 hp och du som studerar till mäklare kommer att läsa kurser inom fastighetsförmedling, civilrätt, fastighetsrätt, skatterätt, ekonomi, byggnadsteknik och fastighetsvärdering.

Får vem som helst jobba som mäklare?

För att bli registrerad som fastighetsmäklare krävs att du: Inte är underårig, försatt i konkurs, har näringsförbud eller har en förvaltare. Har en ansvarsförsäkring. Har för avsikt att vara yrkesverksam som fastighetsmäklare.

Hur lång är utbildningen för mäklare?

Utbildningen till mäklare ska, enligt Fastighetsmäklarinspektionens föreskrifter, omfatta minst 120 högskolepoäng. Det finns fastighetsmäklarprogram på två år (120 högskolepoäng) som ger en högskoleexamen och på tre år som leder till en kandidatexamen.

Måste man vara bra på matte för att bli mäklare?

Behörighet till att kunna söka en högskoleutbildning Mäklare inkluderar bland annat Matematik 3b eller 3c. Om du inte gillar matte så värst mycket, bör du inte söka Teknik eller Naturvetenskapsprogrammet, där det avancerade spår läses: c-spår.

Share this post