Populära

Vad ar ett bra jamforelsetal?

Vad är ett bra jämförelsetal?

Om man har alla C-betyg i alla kurser får man Jämförelsetal på 15.0. Har man då inga meritpoäng, är meritvärde också 15.0. Man kan ha upp till max 2.5 i merit och på så sätt höja sitt meritvärde till 17.5 – och det är med den siffran man konkurrerar om plats på en högskoleutbildning.

Är natur svårare än teknik?

Det finns egentligen ingen skillnad i svårighetsgrad mellan programmen men det är ju individuellt hur man upplever det. Troligen kan du avgöra vad som skulle vara svårast, lättast eller intressantast för dig genom att titta på vilka kurser som ingår.

Vilken IT utbildning är bäst?

Två bra IT utbildningar på kandidatnivå är Datavetenskapligt program och Systemvetenskap, som ger dig rätt kompetens för att få ett bra jobb inom IT. En annan universitetsutbildning som ger dig bra förutsättningar för arbetslivet är Software Engineering and Management som finns både som kandidat- och masterutbildning.

Har man teknik på natur?

Grunden på Teknikprogrammet och Naturvetenskapsprogrammet är egentligen exakt samma, skillnaden är inriktningarna. På Naturvetenskapsprogrammet väljer du mellan vanlig Naturvetenskap (matematik, fysik, kemi, biologi) och Naturvetenskap och samhälle (geografi, samhälle och ett naturvetenskapligt ämne) .

Har man teknik om man går natur?

Teknik och Naturvetenskapsprogrammet – har många likheter med varandra men även några saker finns som skiljer dem åt – bl a är det så att på NA är biologi 1 och en kurs i Moderna språk – obligatoriska, men de är ej obligatoriska på Teknikprogrammet. På TE är en kurs Teknik 1 obligatorisk i stället.

Vad kan man få extra merit för?

Meritvärdet = jämförelsetal + meritpoäng Signe har läst en del kurser som kan ge henne extra poäng, så kallad meritpoäng. Man kan få max 2,5 meritpoäng. Kurser i moderna språk, matematik och engelska kan ge meritpoäng och kallas meritkurser. För att en kurs ska ge meritpoäng måste man ha lägst betyg E i kursen.

Share this post