Trendig

Vad ar integrativ omvardnad?

Vad är integrativ omvårdnad?

Integrativ vård sammanfattar en form av integration som är lyhörd för patientens valfrihet liksom för säkerhets- och effektivitetsfrågor. Detta förutsätter att hälsa och välbefinnande omfattar hela individen, inklusive biologiska, psykologiska, sociala och existentiella aspekter.

Vad innebär integrativ medicin?

Integrativ medicin syftar till att främja hälsa och motverka sjukdom genom utveckling och integration av evidensbaserad kunskap från olika discipliner och traditioner för att komplettera den etablerade medicinen.

Vad betyder Integrativt?

Integrativ är ett svenskt fackord (på engelska integrative) som betyder bl. a. integrerande, förenande, sammanhängande eller konsoliderande. Ordet är adjektivform av ordet integrera.

Vad är en integrativ studie?

Begreppet integrativ innebär att aktuella och empiriska forskningsresultat representerande både kvalitativt och kvantitativt paradigm inkluderas. Beroende på vald modell för systematisk och integrativ litteraturöversikt kan också teoretiska studier inkluderas men även så kallad ”grå” litteratur.

Vad är Integrativ psykologi?

Integrativ psykoterapi är ett arbete man gör med hjälp av psykologiska metoder för att bidra till meningsfulla sammanhang för personer drabbade av psykisk ohälsa.

Vad är en integrativ litteraturöversikt?

En integrativ litteraturöversikt kan enligt Friberg (2012) motsvaras av vad Forsberg och Wengström (2008) benämner en systematisk litteraturstudie. En integrativ litteraturöversikt kan fylla olika funktioner, som att utgöra en grund för kommande forskning eller fortsatta studier (Friberg 2012).

Vad är en integrativ litteraturstudie?

Integrativ litteraturstudie valdes som metod och är enligt Whittemore och Knafl (2005) en sammanställning av befintlig forskning inom ett speciellt område. Denna metod lämpar sig till fördjupad kunskap i omvårdnadsvetenskap. Kvantitativ och kvalitativ forskning sammanställdes.

Share this post