Populära

Hur mycket ger CSN for utlandsstudier?

Hur mycket ger CSN för utlandsstudier?

När du studerar utomlands på college & universitet får du CSN-lån och bidrag som täcker dina levnadskostnader, precis som hemma i Sverige. Totalt får du 13 500 kr i månaden vilket oftast är tillräckligt för boende och levnadskostnader. Av den summan är 3360 kr bidrag från CSN som du inte behöver betala tillbaka (2022).

Hur har man råd att plugga utomlands?

Se till att din utbildning uppfyller kraven för studiemedel. Skolan ska vara godkänd av universitets- och högskolerådet eller CSN, vilket betyder att den har ”godtagbar standard”. Studierna ska pågå minst tre veckor inom EU/EES, eller 13 veckor utanför EU/EES. Studierna ska vara på heltid om du pluggar utanför EU/EES.

Får man CSN som utbytesstudent?

När du ska studera utomlands på ett utbytesprogram kan du få studiemedel. Du ansöker då om studiemedel för studier vid den utländska skolan och inte för din skola i Sverige. Om du ska läsa en termin utomlands och en termin i Sverige så behöver du göra två ansökningar.

Hur mycket får man i Erasmus stipendium?

Hur stort är stipendiet inom Erasmus+? Alla som blir beviljade en utbytesplats inom Erasmus+ får ett stipendium. Summan varierar beroende på vilket land du ska studera i och hur länge du är på utbyte. Stipendierna för studieutbyten inom Europa ligger för närvarande på mellan 400 och 510 euro per månad.

Vad kostar det att plugga en termin utomlands?

Övriga levnadsomkostnader: uppskattningsvis kan du klara dig på ca 600 Euro i veckan, dvs totalt 11400 kr/månad. Det beror dock väldigt mycket på hur du bor och vad du har för vanor. Från CSN kan du för närvarande få ut 2848 kr i bidrag/månad, 7168 kr i studielån/månad och 2240 kr i merkostnadslån för utlandsstudier.

Hur ska man ha råd att plugga?

Sugen på att studera?

  1. Gör din hemläxa. Läs på om olika utbildningsalternativ, antagningskrav och möjliga karriärvägar efter avslutad utbildning.
  2. Fråga dina vänner.
  3. Prata med en studie- och yrkesvägledare.
  4. Gör en ekonomisk kalkyl.
  5. Utgå från dina intressen.

Share this post