Ny

Vad ar en didaktisk strategi?

Vad är en didaktisk strategi?

– Att göra barn uppmärksamma på det som du vill att de ska urskilja och uppmärk- samma, genom att sätta ord på det. – Att lyssna in och ta tillvara på barnens erfarenheter och göra andra barn uppmärk- samma på att de kan bidra till varandras lärande.

Hur kan du som pedagog stödja patienter brukare personal att ta makten över sitt liv?

Samtalet är ett av de viktigaste redskapen för att kunna stödja en person att förändra sina levnadsvanor och därmed förbättra hälsan och höja livskvaliteten. I samtalet är det är viktigt att skapa en positiv attityd och att möta varje person med respekt och utgå från dennes behov och livssituation.

Vad är pedagogisk funktion?

Förmåga att planera och genomföra uppgifter inom området. Förmåga att kommunicera med andra utifrån deras förutsättningar samt att uppfatta och tolka vilka behov patienter och brukare, närstående och personal har. Förmåga att utvärdera och dokumentera sitt arbete och resultat.

Vilken betydelse i möten med patienter närstående samt medarbetare har det pedagogiska samtalet?

Ett bra samtal ökar patientens delaktighet. När patienten är delaktig får vården viktig kunskap om hans eller hennes erfarenheter och upplevelser, och kan lättare möta dennes individuella behov och skapa förutsättningar för läkande.

Vilka behov kan din patient ha samt hur tillgodoser du dessa?

En vårdande relation bygger på att patienten får utrymme, stöd och hjälp på de nivåer där patienten befinner sig samt att vårdaren värnar om patientens integritet och värdighet. Det är viktigt att vårdaren ständigt reflekterar över sin egen maktposition kopplat till yrke och kunskap i sin relation till patienten.

Vad är pedagogiska arbetsmetoder?

Pedagogiska metoder är de pedagogiska tekniker som används för att skapa förutsättningar för lärande. Det sätt som undervisningen är arrangerad på brukar kallas en undervisningsmetod. Med undervisningsmetod avses det sätt på vilket lärarens och elevernas interaktion arrangerats.

Vad är ett pedagogiskt arbetssätt?

Kort beskrivet innebär pedagogiskt förhållnings- arbetssätt [PFA], att utgå från varje persons specifika färdigheter och svårig- heter, för att skapa förutsättningar till en tillvaro där personens färdigheter används och svårigheter kompenseras.

Share this post