Innehållsförteckning
Vilka ämnen är kärnämnen?
Regeringens förslag till kärnämnen omfattade ”nio ämnen eller verksamheter”. Dessa var svenska, engelska, samhällskunskap, matematik, naturkunskap, idrott och hälsa, estetisk verksamhet, individuellt tillval och specialarbete.
Vilka kärnämnen finns det?
De ämnen som är kärnämnen i grundskolan är svenska, engelska och matematik. Alla dessa tre ämnen har olika syften. Det finns specifika syften till var och en av dessa ämnen. När det kommer till svenskan i grundskolan så är syftet med detta ämne att alla elever ska utveckla kunskaper i och om det svenska språket.
Vilka ämnen har man i åk 8?
Ämnen och ämneskombinationer
- Ämnesgrupp 1: engelska, matematik, svenska.
- Ämnesgrupp 2: idrott- och hälsa, hem- och konsumentkunskap.
- Ämnesgrupp 3: biologi, fysik, kemi, teknik.
- Ämnesgrupp 4: franska, spanska tyska, svenska som andraspråk.
- Ämnesgrupp 5: geografi, historia, religionskunskap, samhällskunskap.
Vad är max gymnasiepoäng?
Meritpoäng är, alltså, de extrapoängen med vars hjälp man kan höja sitt Meritvärde till över 20.0 (maximalt till 22.5). Du som får gymnasiala betyg enligt Gy11 (Gymnasieexamen från år 2014 och senare) kan få meritpoäng för godkända betyg i gymnasiekurser i moderna språk, engelska och matematik.
Vad läser man i åttan?
Det är väldigt mycket som man ska lära sig i åttan, och ibland lägger olika skolor upp ordningen på lite olika sätt. Därför finns det ingen exakt mall för vad man lär sig just i åttan, men Skolverket har kursplaner för årskurs sju till nio, som innehåller listor med alla områden som ska avhandlas under dessa år.
Vilka personer har rätt att gå i träningsskola?
Träningsskolan är en inriktning inom den svenska grundsärskolan. Det är en skolform som är riktad till elever som inte klarar av att uppnå målen i grundsärskolan. Dessa elever har oftast en måttlig eller svår utvecklingsstörning, eller en förvärvad hjärnskada.
Vilka fyra ämnen ingår i no?
Naturorienterande ämnen (NO), även kallat naturvetenskapliga ämnen (NV), är ett samlingsbegrepp för ämnena biologi, fysik och kemi i grundskolan i Sverige. Enligt rådande timplan skall eleverna få minst 800 timmars utbildning i de naturorienterande ämnena.