Populära

Vad heter en balkong inomhus?

Vad heter en balkong inomhus?

Typer av balkonger Den består endast av ett räcke utanför byggnadens yttervägg med en balkongdörr som öppnas inåt lägenheten. Indragen balkong kallas ibland en balkongliknande del som dock ligger inåt byggnaden från fasaden sett. Den kallas mer korrekt för loggia i stället för balkong.

Vad är en balkong?

Vad är en balkong Begreppet balkong är inte definierat i PBL. Enligt TNC är en balkong en med skyddsräcke försedd platta som ofta skjuter ut från väggliv. Den utgör vanligen en lägenhets uteplats.

När får man sol i västerläge?

Uteplats i västerläge – tänk på vinden Om du vill ha sol under hela dagen från morgon till kväll så bör du vara medveten om vindpustarna som kommer västerut. De västliga havsvindarna kan bli riktigt kalla under blåsiga dagar vilket kan vara bra att vara medveten om.

Vad kallas stor balkong?

Om balkongen högst upp sträcker sig längs hela lägenheten kallar man det ofta för en Kungsbalkong. De flesta av den här slags balkonger sätts upp mot husets innergård eftersom det här är lugnare och tystare – och ofta mindre blåsigt.

Vad heter en stor balkong?

Antingen fortfar den att vara en terrass (fast en sådan i princip inte har tak) eller så kan den ses som en stor balkong. Å andra sidan finns det till exempel i Hangö villor med verandor som verkar vara i flera våningar.

Vilket väderstreck bor jag i?

Kroppen som kompass Om man ställer sig med ryggen mot solen mitt på dagen (kl 13.00 sommartid och 12.00 vintertid) och sträcker ut sina armar kan man se väderstrecken i skuggan. ”Med näsan åt norr, har du öster åt höger och väster åt vänster.”

Vad är skillnad på balkong och altan?

Vad skiljer då en altan från en balkong? Jo, balkongen är utkragande, vilket altanen inte är, och den har inte underbyggnad, vilket altanen har (i form av pelare, arkader, annan byggnad etc.).

Vad är skillnaden mellan altan och balkong?

Det till skillnad från en altan som kan vara placerad högre upp på huset. Altan och balkong liknar varandra i och med att båda är utanför huset. Däremot kan en balkong vara högt ovanför marken. Till skillnad från en terrass har en balkong ett skyddsräcke, samtidigt som de oftast är mindre.

Share this post