Allmänning

Vad ar skillnaden pa ekonomie kandidat och civilekonom?

Vad är skillnaden på ekonomie kandidat och civilekonom?

– Den främsta skillnaden är utbildningens längd. För en civilekonomexamen läser du 240 högskolepoäng, vilket motsvarar fyra års studier på heltid. En ekonomexamen är en ekonomie eller filosofie kandidatexamen och omfattar 180 högskolepoäng, alltså tre års heltidsstudier.

Kan man läsa master efter civilekonom?

Den som har en kandidatexamen kan bygga på den med 1 år för att få en magisterexamen eller 2 år för att få en masterexamen. Även med en civilekonomexamen går det att läsa vidare ytterligare 1 år för att få en masterexamen. På forskarnivå finns licentiatexamen och doktorsexamen, som omfattar 2 respektive 4 år.

Vad kan man jobba med om man går ekonomi juridik?

Efter gymnasiet har du högskolebehörighet och är väl förberedd för utbildningar inom juridik, ekonomi och samhällsvetenskap. Exempel på yrken som kanske intresserar dig som väljer inriktningen juridik kan vara frivårdsinspektör, jurist, advokat, polis, åklagare, ombudsman, lärare eller socionom.

Vad krävs för att läsa till civilekonom?

För att bli ordinarie medlem i Civilekonomerna krävs en utbildning i ekonomi lägst motsvarande en kandidatexamen på 180 högskolepoäng. Minst 90 högskolepoäng ska vara i ett ekonomiskt ämne och du ska ha skrivit en kandidatuppsats i ditt huvudämne. Exempel på ekonomiska ämnen är: Företagsekonomi.

Är det mycket matte i ekonomi juridik?

Ekonomi-juridik har två kurser i matte, samma som Samhällsprogrammet, så jag skulle inte säga att det är mycket matte där. Men har du svårt med matten så är det naturligtvis bra om du kan fokusera lite extra på det nu och försöka förbättra dig.

Hur mycket merit behöver man för ekonomi juridik?

Snittbetygen för hela Sverige när det kommer till Ekonomiprogrammet ligger ungefär mellan 241-245 poäng. Du kan se hela listan för alla nationella program under läsåren 15/16 och 16/17 här: https://www.gymnasium.se/nyheter/inspiration/snittbetyg-gymnasiet-2017-12455.

Share this post