Innehållsförteckning
Vad är Kompletteringsbetyg?
Till kompletteringsbetyg hör: Behörighetskomplettering – läsa och få betyg i en kurs man behöver för att bli behörig. Utbyteskomplettering – läsa och få betyg i en kurs du vill höja betyget i. Meritpoängskomplettering – läsa och få betyg i en kurs som ger meritpoäng.
Hur skickar man in betyg till antagning se?
Om du inte kan ladda upp, går det bra att skicka in via post….Skicka in
- Skicka in kopior av dokumenten – inte original.
- Kopiorna måste vara vidimerade.
- Skriv också ditt namn och svenska personnummer eller anmälningsnummer på alla dokument du skickar in.
- Ibland kan vi behöva originalhandlingar eller annan dokumentation.
Hur bifogar jag mina betyg?
Om du har tappat bort dina betyg kan du höra av dig till din skola för att få en giltig kopia på betyget. Om skolan inte har kvar dina betyg ska du vända dig till Stadsarkivet i den kommun där du gick i skolan. Har du gått på en landstingsskola ska du vända dig till landstingets arkiv.
Hur skickar jag in betyg?
Många personer kan få tag på sina betyg genom att använda Antagning.se och om du loggar in där kan du se betygen där. Annars är ett tips att du vänder dig till din gamla skola, förslagsvis studie- och yrkesvägledare, som bör kunna skicka dig dina gymnasiebetyg.
Vad menas med gymnasiebetyg utan komplettering?
Om examensbevis som du får när du slutar på gymnasiet, innehåller betyg i alla kurser som krävs för behörighet till den utbildning som du söker till efter gymnasiet, behöver du inte komplettera och du söker i icke-Kompletterinsgruppen till högskola.
Vad är ett samlat betygsdokument?
Samlat betygsdokument från vuxenutbildningen Ett samlat betygsdokument med en viss omfattning kan ge grundläggande behörighet till högskolestudier. Man brukar tala om ”virtuella betyg” eftersom själva omfattningen avgör om underlaget ger behörighet, inte betygshandlingen i sig.
Måste Terminsbetyg skrivas ut?
Terminsbetyg ska förses med en handskriven namnunderskrift med ett namnförtydligande. I grundskolan får rektorn delegera utfärdandet av terminsbetyg samt (i vissa fall) betyg efter prövning till någon annan.