Allmänning

Vad gor ett miljokontor?

Vad gör ett miljökontor?

Miljö och hälsoskyddsinspektörer arbetar på kommunernas miljökontor med att informera om miljö- och hälsofrågor och se till att lagar och bestämmelser inom området efterlevs. De håller koll på bullerproblem, livsmedelshygien och föroreningar genom inspektioner, provtagningar, mätningar och utredningar.

Vad gör en Miljöanalytiker?

Du lär dig om klimatförändring, övergödning, överutnyttjande av naturresurser, kemikalier i olika varor och produkter, föroreningar m.m. Du får också en bild av hur samhället kan tolka och åtgärda problem och skapa möjligheter.

Hur mycket tjänar en miljösamordnare?

43 700 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Hur mycket tjänar en miljöingenjör?

Lön som miljöingenjör Nyexaminerade miljötekniker kan ha en ingångslön på 28 000- 30 000 kr/månad. Som erfaren miljökonsult, eller miljöingenjör, har du en lön på ca 41 000 kr/månad i genomsnitt.

Hur mycket tjänar en miljökonsult?

43 700 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vilket ansvar har kommunens miljökontor?

Miljökontoret har ett brett arbetsfält och ansvarar bland annat för den yttre miljön, inomhusmiljön, livsmedelshygien och naturvård. Tillsyn och inspektioner, ansökningar och tillstånd är några av miljökontorets arbetsuppgifter inom dessa områden.

Vad kan man jobba som miljövetare?

Naturvetare med miljöutbildning arbetar framför allt inom miljösektorn, även om de flesta verksamheter har en hållbarhetsansvarig, miljösamordnare, miljöchef eller miljöstrateg. Många miljövetare arbetar också som miljö- och hälsoskyddsinspektörer, handläggare eller utredare på myndigheter eller som miljökonsulter.

Share this post