Trendig

Vilka program har filosofi?

Vilka program har filosofi?

Programöversikt. Filosofi A : filosofins historia, kritiskt tänkande, etik, kunskapsteori. Filosofi B: politisk filosofi, metafysik, metaetik, samhällsvetenskapernas vetenskapsteori. Samhällsvetenskapliga studier, till exempel sociologi eller statsvetenskap.

Kan man bli filosof?

Det är dem man måste tillägna sig för att kunna kalla sig filosof. – ’Kärlek till visdom’ är ju förstås något som man kan tycka att en filosof ska uppvisa. Men det har egentligen inte att göra med vilken utbildning man har, man kan ju älska visdom utan att veta hur man ska göra för att komma fram till den.

Vad ingår i filosofi 1?

Undervisningen i kursen ska behandla följande centrala innehåll: Existens och vetande, dels grundläggande teorier som behandlar begreppet verklighet och vad som kan tänkas existera, dels grundläggande kunskapsteori utifrån begreppet kunskap, begreppet sanning och vetandets olika former.

Vilken nytta kan man ha av filosofi?

Men filosofistudier är både intressanta och användbara. Filosofi handlar bland annat om etik, moral, analys, diskussion och argumentation. Filosofi och samhällsanalysprogrammet ger mig handfasta erfarenheter som är värdefulla på arbetsmarknaden och något som jag kommer ha stor användning av, menar Ida.

Vad är värde filosofi?

Värdefilosofi. Värdefilosofi handlar om värden och värderingar, om vad som är bra och dåligt, rätt och orätt, rationellt och irrationellt, vackert och fult, om hur man bör handla, om hur ett samhälle bör vara organiserat, om vad som gör livet värt att leva, om vilken inställning man bör ha till döden, etc.

Hur mycket tjänar en filosof?

Lönestatistiken visar bruttolön per månad för en Filosof, forskare inom arkeologer och specialister inom humaniora m.m…..Lönestatistik baserat på utbildningsnivå

Samtliga sektorer Statlig sektor
39 500 kr 42 300 kr

Vad gör filosofer idag?

Robert Hartman förklarar att även om yrket var vanligare för ett par hundra år sedan finns fortfarande aktiva filosofer som turnerar och föreläser om till exempel affärsetik. – De flesta som använder sig av sin filosofiträning i både form och innehåll gör det inom den akademiska världen.

Share this post