Blogga

Vad gor man om man inte klarar gymnasiearbetet?

Vad gör man om man inte klarar gymnasiearbetet?

Man behöver även godkänt i minst 2250 av 2500 poäng, och ett godkänt gymnasiearbete. Uppnår man inte dessa mål får man, som du har skrivit, ett studiebevis istället. Om man inte är godkänd på sitt gymnasiearbete får man studiebevis, samma studiebevis som man skulle få om man inte har nog med godkända betyg.

Vad händer om man blir underkänd på komvux?

Komvux kan sätta ”karantän”-tid t. ex ett år efter det att den studerande fick F i en kurs, innan komvux kan ge plats på samma kurs igen. Detta pga komvux gör då bedömning att just den här studerande just nu saknar förutsättningar för att klara av kursen med godkänt resultat.

Måste man klara alla kurser?

Du bör klara samtliga kurser utan att studierna försenas. Det innebär till exempel att du ska ha klarat alla examinationer och prov med godkänt resultat. Det är skolan som bedömer om du klarat studierna enligt utbildningsplanen.

Vad händer om man kuggar gymnasiearbetet?

Det kan vara fördelaktigare för henne att be sin gymnasieskola ge henne möjlighet att komplettera arbetet under nästa läsår. Om det blir så att hon måste göra arbetet på Komvux får ni ta kontakt med Komvux i er kommun och be dem föreslå en lösning.

Vad händer om man lämnar in gymnasiearbetet sent?

Fördelen är att eleven ej behöver söka till komvux för att komplettera sitt studiebevis mot examensbevis. Slutar man på gymnasiet med studiebevis, förlorar man betyget i Idrott och hälsa 1, eftersom det ej får ingå i examensbevis från komvux.

Vad händer om man inte får godkänt på komvux?

Om du inte går till provet, kommer du troligtvis få F i betyg. och du behöver inte betala tillbaka även om du får F i betyg; dåliga nyheter är att i fall du får F i ”för många poäng”, kan du i fortsättningen inte (i alla fall på ett tag) få Studiemedel.

Får man göra omprov på komvux?

Du kan även göra en prövning för att höja ditt betyg på en kurs du läst. I vardagligt tal kallas att göra en prövning också att tenta av ett ämne eller kurs. En prövning innebär att du på egen hand läser in en hel kurs för att sedan göra en prövning. En prövning är ofta ett skriftligt och ett muntligt prov i ämnet.

Share this post