Trendig

Vad kravs for att bli finansiell radgivare?

Vad krävs för att bli finansiell rådgivare?

Som sin grundutbildning på eftergymnasial nivå kan man t. ex läsa ekonomiprogrammet som är 3 år på heltid (180 hp) och leder till en kandidatexamen alternativt själv kombinera kurser i företagsekonomi, nationalekonomi och andra ekonomiska ämnen till en kandidatexamen.

Vad är affärsrådgivning?

Affärsrådgivning är en organisatorisk rådgivning inom ledningsområden som gör det möjligt att förbättra företagets effektivitet och konkurrenskraft genom implementering av bästa praxis och arbetssystem.

Hur blir man affärsrådgivare?

Många universitet och högskolor både i Sverige och utomlands erbjuder relevanta utbildningar för detta yrke. Om du vill arbeta som affärsrådgivare inom den gröna sektorn, kan utbildningar som Ekonomi-Hållbar utveckling eller Lantmästarprogrammet på Sveriges Lantbruksuniversitetet vara lämpliga.

Vad är skillnaden mellan redovisningsekonom och redovisningskonsult?

Redovisningsekonom jobbar på en ekonomiavdelning med redovisningsarbete. Redovisningskonsulter jobbar i eget företag eller på byrå med andra företags ekonomi.

Vad tjänar en affärsrådgivare?

61 200 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vad kostar en redovisningskonsult i månaden?

I och med att det är flera faktorer som påverkar kostnaden för en redovisningskonsult är det svårt att ange ett generellt pris, men ett riktmärke för ett litet företag med en anställd och få transaktioner är cirka 1700 kronor i månaden och då sköter redovisningskonsulten all löpande bokföring.

Vad kostar en redovisningstjänst?

Priset för redovisningstjänster brukar ligga omkring 650-1000 kr per timme. Det finns dock en mängd faktorer som påverkar redovisningskonsultens kostnad. Det är såklart inte heller relevant att enbart titta på timpriset för att förstå erbjudandet och det övergripande värdet.

Share this post