Blogga

Vad gor man pa en introduktionskurs?

Vad gör man på en introduktionskurs?

Då får man bland annat lära sig vad handledaren har för ansvar vid övningskörningen samt vilka kriterier som gäller vid körkortsprov (kunskapsprov och körprov). Under utbildningen får man även information om körsättets betydelse för miljön och hur viktig körerfarenheten är för trafiksäkerheten.

Måste man gå introduktionsutbildning?

Du måste gå en introduktionsutbildning. Om du bara kommer att övningsköra på en trafikskola räcker det med de första tre punkterna ovan, men om du ska övningsköra privat måste du gå en introduktionsutbildning. Du ska vara minst 15 år och 9 månader för att få gå introduktionsutbildningen. Utbildningen är giltig i 5 år.

När får man gå introduktionsutbildning?

Notera dock att handledarutbildning är giltig i 5 år, så du som handledare kan ändå behöva gå om utbildningen om den har hunnit gå ut. Hur gammal måste eleven vara? – Minst 15 år och 9 månader.

Vad kostar ett Handledarbevis?

Vad kostar en ansökan om att bli handledare? Transportstyrelsen tar inte ut någon avgift för din ansökan om att bli handledare.

Vilka måste gå Handledarkurs?

Vilka måste gå handledarutbildningen? Handledarutbildningen är obligatorisk för alla som vill kunna övningsköra privat. Det innebär att du själv och samtliga personer som ska agera handledare åt dig måste gå handledarkursen och bli godkända av Transportstyrelsen.

Hur mycket kostar en Handledarkurs?

Handledarkursen kostar omkring 200 kronor till 700 kronor per person. Det är bra att börja plugga teorin så tidigt som möjligt eftersom det underlättar när du övningskör.

När får man börja övningsköra efter Handledarkursen?

Kan man börja övningsköra omedelbart efter man gått på kurs? Nej, man ska vänta på brevet med godkännande från Transportstyrelsen.

Måste man ha med Handledarbevis?

Kom ihåg att du alltid måste ha med dig ditt handledarbevis när ni är ute och övningskör och självklart måste den du övningskör med ha ett giltigt körkortstillstånd med sig. Du kan läsa mer om din roll som handledare och om handledarbevis här. Detta gäller alltså för övningskörning med personbil och lätt lastbil.

Share this post