Populära

Ar Matte 4 obligatoriskt?

Är Matte 4 obligatoriskt?

om man på Gymnasiet läser inriktning Naturvetenskap >> på NA, då är Matte 4 är obligatorisk kurs; detta för att det är Inriktningskurs; på gymnasiet är alla kurser inom en av Inriktningar – obligatoriska. För att uppfylla kraven för examensbevis från NA/inriktning Naturvetenskap på gymnasiet måste man ha BETYG i bl.

Är matte 3 obligatoriskt?

Matematik 3 ersätter från och med läsåret 2011/12 kurserna Matematik C och Matematik D i och med läroplanen Gy11. Kursen är inte obligatorisk på alla program, men ingår i poängplanerna för naturvetenskapsprogrammet och teknikprogrammet. Kursen kan läggas till som individuellt val för alla som läst kursen Matematik 2.

Är matte 5 obligatoriskt?

Matematik 5[redigera | redigera wikitext] Kursen är inte obligatorisk på något gymnasieprogram. Kursen betygsätts med betygsskalan A-F där A är det högsta betyget, E är det lägsta godkända betyget och F motsvarar icke godkänt.

Vilka program kräver matte 4?

Det är inte så många utbildningar som kräver matte 4 inom teknikområdet. Det kan vara civilingenjör som du skriver och mattelärare. För exempelvis Högskoleingenjör så räcker matte 3. Sedan är det också en del naturvetenskapliga utbildningar som apotekare, läkare och biolog.

Måste man läsa matte 4 på natur?

Till nästan alla biologiutbildningar är behörighetskraven grundläggande behörighet, Biologi 2, Fysik 2, Kemi 2 och Matte 4. Dessa kurser erbjuds inte på inriktningen Naturvetenskap och samhälle utan endast på inriktningen Naturvetenskap där man läser alla ovanstående kurser.

Är matte 3b obligatoriskt i ekonomi?

Dessutom är matte 3b en OBLIGATORISK kurs på Inriktningen Ekonomi. Så, om du läser inriktning Ekonomi, måste du få BETYG (F-betyg är ok) som ska in i ditt examensbevis. Utan betyg i matte 3b kommer du inte uppfylla kraven för examensbevis från inirktning Ekonomi på EK.

Måste man klara matte 3c?

Tyvärr. Matte 3c är en Obligatorisk kurs på teknikprogrammet. Betyg i den kursen måste ingå.

När behövs matte 5?

Det stämmer att inga svenska högskoleprogram kräver (i alla fall som det är idag, februari 2021) godkänt betyg i högre mattekurser än Matematik 4. Matte 5 kan ge meritpoäng ( + 1.0 om behörighet till utbildningen inkluderar matte4) och + 0.5 om det är lägre matte-behörighet som krävs, t.

Share this post