Blogga

Hur ansoker man pa Indra?

Hur ansöker man på Indra?

Blanketten finns i Indra under Blanketter/Info. Ungdomar som inte har kontakt med en studie- och yrkesvägledare kan vända sig till Gymnasieantagningen.

Vad är gymnasieval?

Du ansöker till gymnasiet med dina betyg, populära skolor har oftast högre antagningsgräns, det kan variera från år till år beroende på hur många platser skolan har samt hur många elever som söker och vad eleverna som söker har för betyg. Ofta kan du se tidigare års statistik på antagningskansliet i ditt län.

När söker man till gymnasiet Nyköping?

Hur gör jag min gymnasieansökan? Du som är folkbokförd i Nyköpings, Oxelösunds eller Trosa kommun gör ditt gymnasieval via Nyköpings kommuns Gymnasiewebb. Gymnasiewebben öppnar för ansökan den 1 februari 2022. Du fyller i ansökan direkt på webben, sparar din ansökan och skriver ut en kvittens.

Hur loggar man in på Gymnasieantagningen?

Inför att gymnasievalet öppnar får alla elever ett lösenordsbrev skickat till sin folkbokföringsadress. I brevet finns elevens inloggningsuppgifter till ansökningswebben och instruktioner för hur de loggar in för första gången. Inloggningsuppgifterna är elevens personnummer plus lösenord.

När söker man till gymnasiet 2022 Göteborg?

Gymnasieval: 10 januari – 8 februari kl. 16:00. Omvalsperiod: 1 april – 6 maj.

Vilka årskurser är gymnasiet?

Kort om gymnasieskolan Gymnasieutbildningen är både frivillig och avgiftsfri, och alla ungdomar har rätt att påbörja en gymnasieutbildning till och med vårterminen det år de fyller 20 år. För att kunna gå gymnasieskolan måste du ha slutfört årskurs nio i grundskolan eller något motsvarande.

Hur gör man ett gymnasieval?

Oftast gör man det på ansökningswebben /på hemsidan för gymnasieval/. Av Antagningsbeskedet brukar det framgå om svar krävs och på vilket sätt man bör svara samt när sista dag att svara är. Vanligtvis är sista svarsdag i mitten av juli.

När får man reda på om man har kommit in på gymnasiet?

Slutgiltig antagning – antagningsbesked brukar vara synlig på ansöknings-webben senast 3 juli. Vissa Antagningskanslier kan vara klara några dagar tidigare; antagningsbesked skickas på vissa orter hem till sökande med E-post eller med vanlig pappers-post.

Share this post