Populära

Vilka jobbar pa Unicef?

Vilka jobbar på Unicef?

Ute på fält finns en rad yrken representerade: alltifrån läkare och sjuksköterskor till personer som arbetar med vatten/sanitet, infrastruktur samt projektplanering/utvärdering. Rekrytering till UNICEFs internationella arbete sköts i Sverige av Sida.

Hur kan jag hjälpa andra människor?

Framföra ditt budskap i samtal på ett tydligt sätt. Påverka ditt eget och andras känslomässiga tillstånd. Skapa tillit och förtroende hos och med andra människor snabbt och effektivt. Hjälpa människor att fatta beslut på ett resultatfokuserat sätt.

Hur kan man jobba med mänskliga rättigheter?

Efter att ha läst mänskliga rättigheter kan du arbeta i kommunala, regionala eller statliga internationella och regionala organ som exempelvis FN och EU. Kunskaperna efterfrågas också i många olika frivilligorganisationer och allt mer från företag i deras arbete med socialt ansvar och hållbarhet.

Vad jobbar UNICEF för?

Sedan 1946 har vi kämpat vid barnens sida, vilket har gjort oss till världens ledande barnrättsorganisation. Vi har expertkunskap i alla frågor som rör barns behov och rättigheter. Vi bedriver omfattande forskning kring kvinnors och barns situation och ger kontinuerligt ut rapporter om statistik och framsteg.

Vad kämpar UNICEF för?

Barn utgör mer än hälften av de människor som lever i extrem fattigdom i världen. UNICEF arbetar för att bekämpa fattigdom och skydda barn världen över.

Vill jobba med att hjälpa andra?

Om du vill arbeta med att stödja och hjälpa människor i olika situationer i livet är socialt arbete ett bra val. Det finns många olika yrken att välja på och arbetsmarknaden ser mycket bra ut. Det finns arbeten både inom den offentliga sektorn, hos privata företag eller som egen företagare.

Vad ska man plugga om man vill jobba med människor?

utbildningar för dig som vill hjälpa människor

  • behandlingsassistent.
  • personlig assistent.
  • KBT.
  • beteendevetare.
  • socionom.
  • psykolog.

Share this post