Frågor

Vad gor en orlogskapten?

Vad gör en örlogskapten?

Vad gör en Örlogskapten? Enligt statistiska centralbyråns Standard för svensk yrkesklassificering (SSYK) beskrivs en Örlogskapten på följande sätt: Leder, planerar och genomför militära operationer nationellt och internationellt. Leder militära förband.

Vad krävs för att bli löjtnant?

För att bli antagen till officersprogrammet måste man ha genomgått militär grundutbildning. Varje år antas 100-150 officersaspiranter till programmet. Fänriken kan tjänstgöra i befattningar som till exempel plutonchef eller teknisk officer. Efter två års godkänd tjänstgöring befordras fänriken till löjtnant.

När blir man menig 1?

Menig är den lägsta militära graden och den har värnpliktiga under sin grundutbildning. Meniga befordras i regel till menig 1 efter godkänd grundutbildning. Därefter följer befordran till menig 2, menig 3, menig 4 respektive vicekorpral.

När blir man menig 4?

Till meniga räknas numer även vicekorpral. Menig 2009: menig, menig 1:a kl/år 1, menig 2:a kl/år 2, menig 3:e kl/år 3, och menig 4:e kl/år 4.

Vad gör en kommendant?

En kommendant är den högste befälhavaren i en fästning, garnison eller ett fångläger. Kommendant var även titeln på den officer som ansvarade för ordningen i ett högkvarter. I fredstid har kommendanten högsta ledningen av garnisonstjänsten och ordningen på stället.

Hur lång tid tar det att bli löjtnant?

Efter två år, när man nått de krav som ställs och fått de betyg som krävs, blir man utnämnd till löjtnant. Vi kan väl säga att man då formellt är utbildad och upplärd så att man kan agera som plutonchef.

Hur mycket tjänar en löjtnant?

46 100 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vad gör en överfurir?

Verbet furera från 1500/1600-talet innebär att man sörjer för inkvartering, ofta genom att resa i förväg för att ordna logi åt någon (jämför: hovfurir). Har även benämnts förridare.

Share this post