Trendig

Vad star t for i Tshirt?

Vad står t för i Tshirt?

T-tröja eller T-shirt (efter engelska: T-shirt) är en tröja vars form liknar bokstaven T eftersom ärmarna går ut från kroppen i rät vinkel. Plagget är ofta gjort i bomull och är normalt kortärmat.

Hur stavar man till t-shirt?

Svar: Det vanligaste är att man skriver t-shirt, men även T-shirt går bra och då behåller man även den bokstavsform som tröjans namn är taget från. Vi rekommenderar pluralböjningen t-shirtar.

Hur man stryker en t-shirt?

Det blir enklare att hålla ärmen rak om du tar tag sömmen som går från armhålan. Efter ärmarna stryker du rygg – och axelpartiet, och sedan bakstycket och sist framsidan. Var extra noga vid sidsömmar, knappar och eventuell bröstficka.

Vilken t-shirt?

Det mest prisvärda alternativet kommer ifrån COS. Den klassiska t-shirt som året runt finns i kollektion kostar inte mer än 150 spänn vilket sätt till kvalité och passform är otroligt sparsamt. Rak med en avsmalnande passform som passar alla plånböcker i ett brett urval av färger. Ni hittar t-shirten här.

När kom t-shirten till Sverige?

Innan 1920 hade T-shirt blivit att allmänt begrepp och populariteten av plagget ökade stadigt under årtiondena. T-shirts med tryck var dock något som först började dyka upp på 1950-talet men var något som verkligen tog fart vid årtiondets slut och under 1960-talet.

Hur stavas sweatshirt?

Hur uttalas sweatshirt? Diskutera sweatshirt i forumet. Om det rör sig om två olika ord med samma stavning så markeras detta med en skiljelinje, se t ex ”negativ”. Uttal skrivs alltid inom klamrar [-].

Vad betyder T-shirt på svenska?

tee shirt {substantiv} T-tröja {utr.}

Hur varmt för t shirt?

Då kan en kortärmad tröja vara för svalt. Vid utomhustemperaturer på +27–30 grader dimensioneras tem- peraturen inomhus till +25–28 grader – här fungerar den kort- ärmade tröjan bra, medan den tjocka ulltröjan blir för varm.

Share this post