Ny

Hur langt innan soka forskola?

Hur långt innan söka förskola?

Bra att veta innan du ansöker. Du kan ansöka om en plats på förskola eller i familjedaghem tidigast sex månader innan ditt barn behöver platsen. Barnet kan få en plats tidigast från ett års ålder. Om du saknar personnummer ansöker du om förskoleplats på pappersblankett.

När är det lättast att få förskoleplats?

Det finns flest lediga platser i augusti, då många barn lämnar förskolan för att börja skolan. Du kan få erbjudande om plats i augusti redan i början på året. Resten av året finns platser i huvudsak om någon flyttar eller av annan anledning byter förskola.

När ska man säga upp förskoleplats?

Du bör säga upp plats på förskola senast två månader innan barnet ska sluta, bland annat för att undvika att behöva betala extra avgifter. Har du barn som ska börja skolan i höst? Säg upp din förskoleplats senast två månader innan barnet slutar för att undvika förskoleavgift för en plats ditt barn inte använder.

Hur många timmar på dagis när man är arbetslös?

Barn ska få gå i förskolan så mycket som det behövs om föräldrarna förvärvsarbetar eller studerar eller om barnet har ett eget behov på grund av familjens situation i övrigt. Barn till arbetslösa eller föräldralediga ska erbjudas förskola under minst tre timmar per dag eller 15 timmar i veckan.

Hur lång tid innan dagis får man veta att man fått plats?

Tacka ja eller nej Du får information om platserbjudande via mejl och sms. Då behöver du svara ja eller nej till erbjudandet, normalt inom fem dagar. Fristående förskolor med en egen köhantering kan ha andra krav på sin svarstid. Svara på erbjudandet i e-tjänsten Förskola och fritidshem.

Hur säger man upp sin förskoleplats?

Om ditt barn inte längre har behov av plats i förskola för att barnet till exempel ska börja i förskoleklass eller flytta, ska du säga upp platsen. Vårdnadshavaren som är platsinnehavare gör uppsägningen i e-tjänsten. När du gjort din uppsägning ska du även meddela personalen på förskolan.

Hur länge får man vänta på förskoleplats?

Platsgaranti. Ditt barn har enligt skollagen rätt till en förskoleplats senast fyra månader efter att anmälan har kommit in.

Share this post