Blogga

Hur lang tid tar det att fa en tenta rattad?

Hur lång tid tar det att få en tenta rättad?

På punkt 8.9 i listan över studenternas rättigheter står att examinationsresultat ”skall föreligga så snart som möjligt och skall normalt ha inrapporterats i LADOK senast 15 arbetsdagar efter examinationstillfället, dock tidigare än två veckor före omexaminationstillfället”.

Vad är skillnad på prov och tenta?

En tenta (eller tentamen som det egentligen heter) är ett prov. Tentor skrivs i tenta-p som vanligtvis sker 4 gånger per läsår, en gång varje period, i alla fall om man läser till civilingenjör. Det är olika mellan kurserna men oftast är tentan som ett slutprov där hela kursen ska testas.

Vem rättar tentor?

Din lärare ska rätta din tenta eller examinationsuppgift inom 15 arbetsdagar. I särskilda fall kan läraren få längre tid på sig att rätta en tenta, men då ska det finnas ett prefektbeslut. Om din tenta inte är rättad i tid, kontakta omedelbart examinatorn.

Vad är en tentamen?

Salstentamen. Ett skriftligt prov på tid. Uppgifterna varierar med ämnet. De kan vara rena faktafrågor, utredande uppgifter där du ska resonera kring en fråga eller ett problem som ska lösas.

Hur många gånger får man göra Omtenta HIG?

Begäran om omprövning kan upprepas. Beslutet om att ändra ett betyg ligger emellertid hos examinatorn. Om du har blivit underkänd två gånger i samma examination, så har du rätt att få en annan examinator inför en ny examination, om inte särskilda skäl talar mot det.

Hur får man reda på Tentaresultat?

Tentamensresultat. Resultatet på din tentamen rapporteras i Ladok senast 15 arbetsdagar efter tentamensdatumet. Efter att din tentamen har rättats lämnas de till receptionen för skanning. Du får då din tentamen i pdf-format och kan skriva ut den om du vill.

Hur kan en tenta se ut?

Den kallas olika saker på olika institutioner, till exempel inlämningsuppgift, examinationsuppgift, exa, pm med mera. Uppgiften i sig består ofta av 1-4 frågor som du ska besvara i en längre text. Varje fråga kan i sig bestå av flera olika frågor.

Share this post