Rekommendationer

Vad gor en Skrivbyra?

Vad gör en Skrivbyrå?

Skrivbyrå, skrivkurs, skrivlust Att upptäcka nya former och nyord, böjningar och blandningar, diftonger och anglicismer – det är vårt priviligierade jobb.

Vilken skrivarkurs är bäst?

Biskops Arnö är antagligen Sveriges mest välkända skrivarskola och ger kurser inom två områden: skriva lyrik och prosa, samt skriva dramatik. Här får du hjälp av verksamma författare som både är lärare och handledare. Det finns en grundkurs och en påbyggnadskurs som är på ett år vardera.

Vad lär man sig på en skrivarkurs?

Skrivarkurser med olika skrivövningar är ett jättebra sätt för att utforska sitt skrivande från olika vinklar och i annorlunda former.

Vilka författare har gått på Biskops Arnö?

Jenny Tunedal är poet, men också journalist och medarbetare på Aftonbladets kultursida. Beate Grimsrud är norska, men blev också svensk via Biskops Arnö. – Jag kom till Sverige för att jag anmält mig till författarskolan. Jag kände ingen som skrev, men själv hade jag skrivit hela livet.

Vad är professionellt skrivande?

Det innefattar studier av mediernas yttre villkor, och produktionsförhållanden, deras innehåll och uttrycksformer samt deras inflytande och betydelse både i samhället i stort, för olika grupper och för individer.

Vad är det som pågår på kulturelitens Lundsberg?

Vad är det som pågår på kulturelitens Lundsberg? I en ny bok beskriver Johan Heltne författarskolan Biskops Arnö som sekteristisk – enda gången han hörde någon säga något oppositionellt var när Karl Ove Knausgård kom på besök. Hur högt i tak är det på Sveriges mest prestigefyllda litterära utbildning?

Hur många söker Biskops Arnö?

Fråga: Hur många brukar söka? Svar: Vi brukar ha ca 50 ansökningar.

Vad betyder operationell kompetens?

Ask talar om tre grundläggande akademiska skrivkompetenser, nämligen: operationell kompetens: språkriktighet, styckesindelning, logisk struktur • diskursiv kompetens: stil, referenser • kritisk kompetens: analys, kritiskt tänkande.

Share this post