Rekommendationer

Vad ar bra med gymmet?

Vad är bra med gymmet?

Att fysisk aktivitet är bra för hälsan är kanske en självklarhet, men visste du att det skyddar mot olika sorters cancer, diabetes typ 2 och mot att dö i förtid – oavsett orsak? När du rör på dig får kroppen uppleva massor av olika processer som kort förklarat gör att du mår bättre och känner dig piggare.

Vad påverkar träningsresultat?

4 faktorer som påverkar dina träningsresultat

  • Träningen. Du har nog listat ut själv att den bästa träningen är den som faktiskt blir av.
  • Vilan (mellan passen) Det är under vilan som du faktiskt bygger upp dina muskler och “reparerar” de förslitningar som träningen skapat.
  • Kosten.
  • Sömnen.

Varför träna på gym?

Man hör ofta talas om att män som tränar på gym är så upptagna av att bygga stora överarmar och en trimmad bröstkorg, att de totalt negligerar träningen av benmusklerna. Och kvinnor å sin sida sägs vara så inriktade på att få trimmade lår och fast rumpa att de glömmer bort att träna det som sitter ovanför midjan.

Varför får jag inte resultat av träning?

Orsakerna kan vara många, men sömnbrist, stress och felaktig kost är de största bovarna i dramat. Ibland kan kosttillskott vara till god hjälp för att komma till rätta med problemet, men ofta krävs en livsstilsförändring för att man ska lyckas.

Varför blir man stel efter träning?

Du kan få träningsvärk om du anstränger musklerna på ett intensivt sätt som kroppen inte är van vid. Då brukar du bli stel och öm i musklerna en eller två dagar efter träningspasset. Det är inte skadligt, utan beror på att musklerna tillfälligt blir svullna och ömma efter ansträngningen.

Vad förbättras vid styrketräning?

Positiv effekt på kroppen i allmänhet Styrketräning höjer bentätheten och stärker senor och ledband, eftersom du även belastar stödsystemen när du tränar dina muskler. Dina ben, senor och ledband blir märkbart starkare och mer uthålliga. Starka core muskler stabiliserar kroppen och minska belastningen på ryggen.

Share this post