Frågor

Varfor vill du jobba med redovisning?

Varför vill du jobba med redovisning?

Ekonomiassistenter kan vara behjälplig i den dagliga och löpande redovisningen. Det gör jobbet som redovisningsekonom till en central och viktig roll på ett företag. En av de uppgifter som lockar många till yrket är att få arbeta med ekonomisk rådgivning och planering.

Varför finns redovisning?

Den externa redovisningens syfte är att förmedla information om företagets ekonomi till olika användare, främst utanför företaget. Redovisningen ska ge en så ekonomiskt rättvisande bild som möjligt av företagets ställning och resultat och möjliggöra en bedömning av företagets förväntade utveckling.

Vad är roligt med redovisning?

Arbetsuppgifterna kan variera från att biträda en mindre organisation med delar av bokföringen eller avstämningar av konton till att helt sköta all löpande redovisning, göra årsbokslut, deklaration, årsredovisning, hantera skatteinbetalningar och upprätthålla kontakter med myndigheter.

Vad är syftet med ett företags redovisning?

Redovisning dokumenterar ett företags information Den information som sammanställs och rapporteras i företagets redovisning utgör grunden för många av de beslut som fattas inom ett företag. Redovisningen ska se till att företagets interna såväl som externa intressenter har tillgång till den information de behöver.

Vad är syftet med bokföring?

Att bokföra innebär att skriftligt ordna, redovisa, sammanställa och rapportera företagets affärshändelser genom verifikationer; t ex bokföringsorder, kvitto eller faktura. Affärshändelser är i sin tur in- och utbetalningar som direkt påverkar ett företags resultat och ställning.

Vad gör en Revisionskonsult?

Arbetsuppgifterna kan variera från att hjälpa en mindre organisation med delar av bokföringen eller avstämningar av konton till att helt sköta all löpande redovisning, göra årsbokslut, deklaration, årsredovisning, hantera skatteinbetalningar och upprätthålla kontakter med myndigheter.

Vad gör en redovisningskonsult?

En redovisningskonsult kan ha som uppgift att sköta ett företags hela administration, från löpande bokföring och löner till deklarationer och årsredovisning. Man kan också vara specialist inom ett visst område, till exempel löneadministration eller koncernredovisning.

https://www.youtube.com/watch?v=AnedrbNOgMY

Share this post