Trendig

Vad har man pa sig nar man konfirmeras?

Vad har man på sig när man konfirmeras?

Förr hade mannen alltid mörk kostym med vit skjorta. Idag fungerar grå eller ljusa byxor och en mörk udda kavaj eller blazer med skjorta och slips. En mer sommarbetonad klädsel fungerar utmärkt idag (de flesta konfirmationer sker på sommaren). För kvinnorna gällde en finare klänning.

Vad skriver man på ett kort till en konfirmand?

Fraser som dessa går alldeles utmärkt att skriva i ett konfirmationskort:

  • Du är älskad, värdefull och dyrbar, skapad av Gud.
  • Imorgon är en blank sida som väntar på att bli fylld av dina drömmar!
  • Gratulerar på din konfirmation!
  • Stort grattis till din konfirmation!
  • Stort grattis på konfirmationsdagen NAMN önskar X och Y.

Hur konfirmeras man?

Riten innebär handpåläggning med bön om andens gåva och smörjelse med krisma, en väldoftande blandning av balsam och olja och att ett signatio (korset) tecknas på konfirmandens panna. I västkyrkan utförs konfirmationen av en biskop, men denne kan vid allvarliga skäl ge fullmakt till en präst.

Hur anmäler man sig till konfirmation?

Man kan dessutom redan nu anmäla sig till sommarkonfirmation 2021. Alla grupper och lite till hittar du på: www.intesomdutror.se , sök ’Västerås’. Att konfirmeras kostar ingenting och alla är välkomna, oavsett tro eller tvivel. och om vad de unga får uppleva som konfirmand?

Måste man vara döpt för att konfirmeras?

Du kan alltså konfirmeras även om du inte är döpt som barn eller tänkt döpa dig nu. Främst betonas själva undervisningen och ditt intresse för att under ett år fundera på frågor om livet och kristen tro.

Vem får konfirmeras?

Det är vanligast att konfirmeras vid 15 års ålder, men det finns ingen åldersgräns. Även vuxna kan konfirmeras. ”Konfirmeras som vuxen” .

Vad heter det där man biktar sig?

Det vanligaste är att troende katoliker biktar sig en eller två gånger om året, medan munkar och nunnor biktar sig oftare. I ortodoxa kyrkor finns inga biktbås utan där avtalar man tid med prästen i församlingen som sedan tar emot bikten.

Måste man vara troende för att konfirmera sig?

Faktiskt är det dina intressen och din vilja som styr hur din konfirmationsupplevelse kommer att bli. I det fall du är intresserad av vårt konfirmationsläger behöver du inte vara troende eller vara döpt. Tvärtom är alla i konfirmationsålder, oavsett bakgrund, självklart hjärtligt välkomna till oss.

Share this post