Innehållsförteckning
Vilka är dessa målområden och vad innebär de för den enskilda människan?
ett jämlikt deltagande i det civila samhället. arbetet för de mänskliga rättigheterna. sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter. ökad kontroll, inflytande och delaktighet för vissa individer och grupper.
Vad är hälsopolitik?
EU:s hälsopolitik inriktas på att skydda och förbättra folkhälsan, ge lika tillgång till modern och effektiv hälso- och sjukvård för alla och samordna åtgärder mot allvarliga hälsohot som drabbar flera EU-länder.
Vad är folkhälsomålen?
Mål- områdena omfattar de bestämningsfaktorer som har störst betydelse för den svenska folkhälsan. Det övergripande målet är att skapa samhälleliga förut- sättningar för en god hälsa för hela befolkningen. Särskilt angeläget är det att hälsan förbättras för de grupper som är mest utsatta för ohälsa.
Vilka frågor anser du vara viktigast att arbeta med när det gäller folkhälsan i dagens samhälle?
Dessa är:
- Det tidiga livets villkor.
- Kunskaper, kompetenser och utbildning.
- Arbete, arbetsförhållanden och arbetsmiljö
- Inkomster och försörjningsmöjligheter.
- Boende och närmiljö
- Levnadsvanor.
- Kontroll, inflytande och delaktighet.
- En jämlik och hälsofrämjande hälso- och sjukvård.
Vad är nationellt folkhälsoarbete?
Folkhälsomyndigheten har ett nationellt ansvar för folkhälsofrågor. Vår uppgift är att främja en god och jämlik hälsa, förebygga sjukdomar och skador samt verka för ett effektivt smittskydd och skydda befolkningen från olika former av hälsohot.
Vilket syfte har folkhälsoarbetet i Sverige?
Folkhälsomyndighetens uppdrag. Folkhälsomyndigheten har ett nationellt ansvar för folkhälsofrågor. Vår uppgift är att främja en god och jämlik hälsa, förebygga sjukdomar och skador samt verka för ett effektivt smittskydd och skydda befolkningen från olika former av hälsohot.
Vilka frågor är viktigast att arbeta med kopplat till folkhälsan?