Ny

Var ar tullarna?

Var är tullarna?

Länder tar ut tull för varor vid import av skattemässiga skäl eller för att skydda sin egen industri från konkurrens från importerade varor. En tull kan vara utformad på flera olika sätt men det vanligaste är en värdetull.

Hur funkar vägtull?

I slutet av varje månad skickar vi ut beslutet (med inbetalningskort) till dig som fordonsägare. På beslutet framgår det sammanlagda debiterade beloppet för föregående kalendermånad och antalet passager. Skatten ska finnas på Transportstyrelsens konto för trängselskatt senast det datum som anges på avin.

Hur många vägtullar?

Kartan visar de 20 betalstationer som omger Stockholms innerstad. Vid betalstationen registreras automatiskt passager in i och ut ur Stockholms innerstad under de tider som trängselskatt tas ut.

Vad är utanför tullarna?

För den som inte är bekant med Stockholm är begreppet ”utanför tullarna” kanske lite märkligt. Men de tullar som behållit sitt namn in i vår tid är helt enkelt några av de gamla vägtullar som låg vid stadens gränser; Norrtull, Roslagstull, Hornstull, Skanstull och Danvikstull.

Vart går pengarna från trängselskatten?

Varje gång du åker genom en betalstation blir det ”katsching” för bygget av Förbifarten och nya t-banan till Barkarby och Nacka. Men efter den senaste höjningen går dina slantar också till Spårväg syd, t-banan mellan Älvsjö och Fridhemsplan samt Roslagsbanans utbyggnad.

Hur registreras trängselskatt?

Under de tider som trängselskatt tas ut registreras fordonen automatiskt vid betalstationer. Beloppet varierar beroende på vilken tidpunkt en betalstation passeras samt om det är hög- eller lågsäsong. Se tider och belopp för trängselskatt i Stockholm.

Hur debiteras trängselskatt?

Du kan betala trängselskatt på något av följande sätt:

  1. autogiro.
  2. e-avi (e-faktura)
  3. bankgiro (via det inbetalningskort vi skickar ut)
  4. digital brevlåda (erbjuder din brevlådeoperatör en betallösning kan du betala i din digitala brevlåda)

Varför betalar man vägtull?

Syftet med trängselskatten är att förbättra framkomligheten och miljön men även att bidra till finansiering av infrastrukturen. Trängselskatt ska betalas för bilar som är införda i vägtrafikregistret eller motsvarande utländska register, eller som brukas med stöd av saluvagnslicens.

Vad kostar vägtullar?

Det högsta beloppet per dag och fordon är 135 kronor för högsäsong och 105 kronor för lågsäsong. Högsäsong är perioden 1 mars–dagen före midsommarafton och 15 augusti–30 november. Lågsäsong är övrig tid. Skatt tas inte ut helgdag, vissa dagar före helgdag eller under juli månad, förutom de första fem vardagarna.

Är trängselskatt per passagerare?

Alla passager som sker under en kalendermånad samlas till ett skattebeslut. Vi skickar ut beslutet (med ett inbetalningskort) till dig som fordonsägare i mitten av kalendermånaden efter passage.

Vad är innanför tullarna i Stockholm?

De stadsdelar som räknas till staden inom tullarna är Gamla stan, Kungsholmen, Långholmen, Norrmalm, Riddarholmen, Skeppsholmen, Södermalm, Vasastaden, Östermalm, Djurgårdsstaden och Djurgården.

Share this post