Trendig

Vad ar Dramapedagogik?

Vad är Dramapedagogik?

I ordet dramapedagogik ingår både den estetiska och den pedagogiska aspekten. Drama innebär då teater framförd på en scen med eventuellt skriven text och definitivt en publik, det pedagogiska står för undervisning, förmedling av kunskap och att påverka (Sternudd, 2000, s 32).

Hur kan man använda drama för konflikthantering?

Det som är viktigt i drama är att man skall kunna leva sig in i en roll, förstå hur en annan kan vara. Detta är någonting som är viktigt vid en konflikthantering, då skall man kunna se konflikten från sin synvinkel, men även se den från motpartens synvinkel (Grünbaum m. fl. 2005, s 14).

Vad är skillnaden mellan drama och teater?

En betydelsefull skillnad mellan drama och teater är, enligt henne, att teater också har innebörden av konstart, teaterkonst och hon menar att den dramatiska gestaltningen på den professionella teatern bearbetas konstnärligt med tanke på form och innehåll.

Hur kan man förebygga konflikter genom att arbeta med drama?

forumteater är ett allmänt sätt att genom drama förebygga konflikter (Grünbaum m. fl., 2007, 22). bredd inom dramapedagogiken, eleverna får tillgång till estetik, men samtidigt innefattar alla inriktningar inom dramapedagogik demokrati (Sternudd Groth, 2000, 109).

Hur kan du med hjälp Dramapedagogik arbeta med känsliga frågor och konfliktlösning tillsammans med barn och unga ge exempel?

3 Drama för att hantera konflikter om hur drama kan användas i förskolan för att stimulera barns konflikthanteringsförmåga Katarina Frank Abstract Syftet med den här uppsatsen är att skapa större förståelse för hur drama kan användas i förskolan för att stimulera barns förmåga att hantera konflikter.

Varför drama i skolan?

Drama kan med fördel användas för att fördjupa förståelse och inlevelse i lärandet i olika ämnesområden. Men för att drama ska bli en integrerad del av undervisningen krävs både mer kunskaper och tid för att utveckla drama som hjälpmedel i den ämnesrelaterade undervisningen menar forskare.

Share this post