Rekommendationer

Vad var Skyttegravskriget Quizlet?

Vad var Skyttegravskriget Quizlet?

Skyttegravskriget var kriget då Tyskland krigade mot både Ryssland i öster och Frankrike- Storbritannien i väster. Soldater satt i stora gropar och sköt med kulsprutor och granater. Det var lätt att försvara sig men svårt att gå till anfall.

Vilka var allianserna i Europa och hur kunde de leda till att kriget bröt ut så snabbt?

Under 1800-talets sista decennier började länderna ingå allianser för att försäkra sig om att få militär hjälp om fara för krig uppstod. Under 1880-talet ingick tyska kejsardömet en allians men dubbelmonarkin Österrike-Ungern och Italien. Denna allians brukar benämnas för trippelalliansen eller centralmakterna.

Vad är Allianssystemet?

1914 var Europas stormakter indragna i ett komplicerat allianssystem (med två block) som en försäkring om hjälp i händelse av krig.

Var låg västfronten?

Västfronten skapades vid första världskrigets utbrott 1914 då den tyska armén började invadera Luxemburg och Belgien och fick sedan militär kontroll över viktiga industriregioner i Frankrike.

Vad var Skyttegravskriget Hur gick det till?

Mot slutet av 1914 förvandlades första världskrigets strider till ett skyttegravskrig som involverade två miljoner tyskar och närmare tre miljoner allierade soldater. Vintern 1914-1915 grävdes 76 mil skyttegravar från engelska kanalen till Schweiz. Brittiska soldater i en skyttegrav under slaget vid Somme, juli 1916.

Kan alliansen vara?

Allians, av franska alliance, förbund eller förbindelse, gemensam överenskommelse. I internationell politisk mening sluts en allians mellan stater för något gemensamt ändamål, till exempel anfall, försvar eller handel. Deltagare i en allians kallas allierad.

Vad menas med Versaillesfreden?

Erkänna att Tyskland och dess bundsförvanter genom sin aggression hade påtvingat de allierade kriget och därmed var ansvariga för förstörelsen och förlusterna som hade tillfogats dem. Denna s.k. skuldparagraf väckte mycket bitterhet i Tyskland.

Share this post