Ny

Hur ta fram spelregler?

Hur ta fram spelregler?

Att tillsammans sätta spelregler för teamet skapar tillhörighetskänsla som i sin tur ökar ansvarstagandet. Kommunikationen i gruppen behöver vara öppen, ärlig och respektfull. Personerna i gruppen ska känna sig trygga i att säga vad de ser och hur de ser på att lösa gruppens uppgifter.

Vad menas med spelregler?

Spelregler talar om vad som är tillåtet och vad som inte är tillåtet. Ibland kanske spelreglerna bara är något som du anar eller känner på dig, de sitter så att säga i väggarna. Om en spelregel är uttalad känner alla till den. På arbetet är den i så fall officiell och ingår i företagets kultur.

Varför har vi spelregler?

Att ha gemensamma och tydliga spelregler är ett av de få verktyg som fungerar för att motverka att vi människor söker oss till dem som vi uppfattar är lika oss själva och inte skapar mentala barriärer i förhållande till människor vi upplever annorlunda eftersom de triggar vårt stressystem och skapar en känsla av obehag …

Vad är spelregler på arbetsplatsen?

De flesta grupper, exempelvis på arbetsplatsen och i skolan, behöver ha gemensamma spelregler om hur man skapar och upprätthåller ett gott arbetsklimat. Denna överenskommelse mellan gruppens medlemmar ska ge tydliga riktlinjer för vad som är tillåtet respektive inte tillåtet inom gruppen.

Hur man skapar effektiva team?

Möjligheten att vara ett effektivt team påverkas av:

  1. Hur tydlig den gemensamma uppgiften (vision, mål, osv) är för de ingående individerna.
  2. Graden av beroende mellan individerna.
  3. Hur medvetet teamet pratar om sin utveckling som grupp vs individuella behov.
  4. Gruppens storlek.
  5. Yttre faktorer.

Hur man spelar Skip bo?

Spelet går ut på att först bli av med alla kort i grundhögen. Varje spelare får en grundhög med kort, 30st kort om man är 2-4 spelare och 20st om man är 5-6 spelare. Spelarna lägger grundhögen framför sig med nummersidan nedåt, utan att titta på korten. Sedan vänder alla på det översta kortet i högen.

Hur får man en välfungerande grupp?

Fem nyckelområden* för att bygga de mest framgångsrika grupperna

  1. Psykologisk trygghet. Vågar alla i gruppen visa sig sårbara och vågar man ta risker utan att oroa sig för sociala repressalier?
  2. Pålitlighet.
  3. Struktur och tydlighet.
  4. Meningsfullhet.
  5. Inflytande.

Hur många kort ska man ha i handen på Skip-Bo?

Varje spelare får en grundhög med kort. 30 kort om man är 2-4 spelare, 20 kort om man är 5-6 spelare. Spelarna lägger grundhögen framför sig med nummer sidan nedåt, utan att titta på korten . Sedan vänder alla på det översta kortet i högen.

Share this post