Trendig

Vad ar Unikum forskola?

Vad är Unikum förskola?

Unikum är förskolans digitala verktyg för att dokumentera varje barns utveckling och lärande. I Unikum sker också kommunikationen mellan verksamheten och vårdnadshavare.

Vem grundade Unikum?

Fröet till Unikum såddes redan 1993 när vår VD Jonas Ryberg grundade det som blev Nordens största utgivare av kunskapsspel – Levande Böcker, som bland annat gav ut de populära Mulle Meck-spelen.

Varför Unikum?

I Unikum kan du skapa och följa upp planeringar, dokumentationer, bedömningar, hantera när- och frånvaro samt det systematiska kvalitetsarbetet på alla nivåer. Du samlar allt på samma ställe och har möjlighet att följa barnets utveckling – hela vägen från förskola till vuxenutbildning.

Hur fungerar Unikum?

I det här webbinariet förklarar vi hur Unikum stöttar de pedagogiska processerna: planering, lärande, uppföljning och analys samt hur du använder Unikum för uppgifter, inlämningar och det systematiska kvalitetsarbetet.

Hur loggar man in på Unikum som elev?

Som elev kommer du åt Unikum via din elevdator. Behöver du som elev hjälp med Unikum ska du prata med din lärare eller mentor. Om du loggar in via webben ska du klicka på Kristianstad kommun för personal och elever.

Vad tycker ni om Unikum?

Han påpekar samtidigt att det även finns fördelar med Unikum och många lärare tycker att Unikum i stort är bra. Så Björn Wallgren vill inte att Unikum ska tas bort, men ett införande av ramar på vad lärare förväntas lägga ut eller hur man i olika årskurser ska använda Unikum.

Vilka kommuner använder Unikum?

Unikum är ett modernt och smidigt webbverktyg där ni föräldrar kan se barnets och gruppens utveckling/lärande synlig i bild, film, dokumentationer och reflektioner. Alla barn/elever i Söderhamns kommun har nu fått ett konto i Unikum.

Hur kommer jag in på Unikum?

Unikum Familj-appen ingår om ni använder Unikum Appen funkar när ni kommit igång med Unikum. Informera gärna vårdnadshavarna att ladda ner appen i App Store eller Google Play. Vårdnadshavare behöver bara ladda ner appen och logga in med Mobilt Bank-ID för att komma igång!

Varför kan jag inte logga in på Unikum?

Om du har angivit en e-postadress i Unikum kan du få ett nytt lösenord. Klicka på länken i e-postmeddelandet som skickas för att bekräfta lösenordsändringen. Om det inte fungerar eller om du inte har e-post inlagt behöver du vända dig till ansvarig på skolan för att få hjälp.

Hur byter man lösenord på Unikum?

Det krävs att du har e-postadress inlagd i Unikum för att det ska fungera. I mailet så kommer ditt användarnamn att stå, samt du får ett nytt lösenord. Har du inte e-post inlagt i Unikum behöver du vända dig till skolan för att få hjälp med lösenordshanteringen. Unikum hanterar aldrig detta.

Hur ser man sina betyg på Unikum?

Se tidigare bedömningar för en elev via Kunskaper Gå till elevens startsida. Klicka på Kunskaper. Välj ämne. Välj ” Se alla bedömningar” Kli…

Kan inte komma in på Unikum?

Share this post