Frågor

Vad ar en bred?

Vad är en bred?

Ordet bred är en synonym till vid och utbredd och kan bland annat beskrivas som ”som har stor utsträckning i sidled, vid”. Ordet är motsatsen till smal. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av bred samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Kan bred väg?

Den breda vägen kan bland annat beskrivas som ”(idiomatiskt) syndens väg”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av den breda vägen samt se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Kan man på kumpan?

Ordet kumpan är en synonym till medbrottsling och kompis och kan bland annat beskrivas som ”kompanjon i brottslig handling; medbrottsling”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av kumpan samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad är skada?

Ordet skadad är en synonym till vrickad och defekt och kan bland annat beskrivas som ”perfektparticip av skada; som skadats”.

Hur böjer man bred?

Alla verbböjningar av ”bre”

  • Presens. jag. brer. du. brer. han/hon/den/det. brer.
  • Preteritum. jag. bredde. bredde. bredde. bredde. bredde.
  • Perfekt. jag. har brett. har brett. har brett. har brett.
  • Pluskvamperfekt. jag. hade brett. du. hade brett. han/hon/den/det.
  • Futurum. jag. ska bre; kommer (att) bre. du. ska bre; kommer (att) bre. han/hon/den/det.

Är syndens väg?

Järnvägsbanken blev sedan en gång- och cykelväg som fick namnet ”Syndens väg”. Varför vägen fick detta namn kan man bara spekulera i, kanske var det så att allén blev populär bland älskande par och protester kom om ”Syndens väg”. Det riktigare namnet blev Skogsbrynspromenaden.

Kan man på kumpan korsord?

Synonymer till kumpan

  • medbrottsling, kompanjon, följeslagare, kamrat, stallbroder, gelike, polare, beledsagare, kompis, medinnehavare, medkämpe, vapenbroder, medhjälpare.
  • Användarnas bidrag. ligamedlem, vapendragare.

Share this post