Blogga

Vad finns det for olika logner?

Vad finns det för olika lögner?

Typer av lögner

  • Den stora lögnen.
  • Bluff.
  • Vit lögn.
  • Noter.

Vad är en blå lögn?

Att slå blå dunster i ögonen på någon i sin omgivning är ett raffinerat sätt att försöka trolla bort sanningen. Det är lögnaktigt på liknande sätt som vad vi kallar vita lögner. I båda sammanhangen handlar det om att pynta om den verkliga sanningen och göra den lite mer rumsren.

I vilka situationer kan lögner accepteras?

Här är tillfällena då du har vårt godkännande.

  1. Middag med svärföräldrarna.
  2. Om din bästa vän lagar middag och verkligen vill att du ska smaka.
  3. Om du inte sett en klassisker.
  4. Fika med en gammal bekant.
  5. Första dejten när du vill smita.
  6. Om du ätit upp något som du egentlig inte fick.

Vad händer om man har ljugit i förhör?

Om man som vittne ljuger under ed och det kan bevisas så riskerar man att åtalas och straffas för mened vilket ofta renderar i ett fängelsestraff. Vad gäller då om du bli kallad som vittne till polisen i anledning av ett brott? Svaret är att du behöver inte heller då säga någonting.

Vad är egentligen en lögn bara sanningen?

Lögn är en medveten handling. För att en person ska kunna ljuga måste den också veta vad som är sant. En lögnare bryr sig alltså om sanningen men har ett uppsåt att ljuga. En person som framför en osanning i god tro, ovetandes om att det är lögn, ljuger därför inte.

När började man ljuga?

Ljugit och skyllt ifrån oss har vi gjort sedan begynnelsen. Det började, som vi vet, i Edens lustgård. Allt sedan dess har djävulen kallats lögnens fader för att han förespeglade Eva att hon och Adam skulle ”bli som Gud”. I stället sparkades de ut i den eländiga värld där döden härskar i stället för livet.

Vad kan vara dåligt med att ljuga?

Ibland ljuger personer mer tvångsmässigt, som att de inte kan hålla sig till sanningen, trots att det kan vara uppenbart för omgivningen att de ljuger. Vad gäller personer med psykopati kan det beskrivas som att de är vårdslösa med sanningen.

Share this post