Allmänning

Vad heter Hassans son i Flyga drake?

Vad heter Hassans son i Flyga drake?

Amir växer upp i ett bra hem tillsammans med sin far Baba. Under större delen av sin barndom leker han med en av husets tjänare Hassan som han ser som en vän när han är hemma, men helst inte vill förknippas med i skolan då Hassan är en Hazar.

Hur börjar boken Flyga drake?

Båda barnen har förlorat sina mammor; Amir genom att mamman dog och Hassan för att mamman övergav familjen. Första delen utspelar sig innan Sovjetunionens invasion av Afghanistan medan Kabul fortfarande var en fredlig plats, även om det redan då fanns sociala och etniska skillnader och problem.

Vad händer i slutet av Flyga drake?

Filmen slutar med Amir, Soraya och Sohrab i en park i San Fransisco där de flyger drake ihop. Amir visar hur man skär ner andra drakar och han erbjuder sig att springa efter en drake åt Sohrab och skriker tillbaka åt honom, precis som Hassan brukade göra, ”för dig gör jag det tusen gånger om”.

Vad är den flygande Draken namn på?

Flyga drake[redigera | redigera wikitext] Den blev till en film med samma namn år 2007. Flyga drake handlar om Amir, en ung pojke från distriktet Wazir Akbar Khan i Kabul, som blir vän med Hassan, son till Amirs faders hazariska tjänare.

Vilken genre är Flyga drake?

Roman
DramatikHistorisk skönlitteraturBildningsromanRealismens litteratur
Flyga drake/Genrer

Vad har Flyga drake för genre?

Varför ska man läsa Flyga drake?

Men Flyga drake är inte bara en krigsskildring, inte bara handlar det om att fly sitt land. Det är en berättelse om klass som går över alla landsgränser, om heder och vänskap, om människans grymhet och fördomar och, hur klyschigt det än kan låta, om att hitta hem.

Vilka länder köpte draken?

Draken exporterades även till Danmark, Finland och Österrike.

Hur är språket i Flyga drake?

Vid sidan om berättelsen om Amir och Hassan är Flyga drake en svindlande resa genom Afghanistans tragiska nutidshistoria, från ett blomstrande och välmående Kabul till en stad i förfall och ruiner efter att talibanregimen störtats. Och allt är skrivet på ett mjukt och varmt språk, trots tragiken.

Vem skrev boken Flyga drake?

Khaled HosseiniFlyga drake / Författare

Share this post