Ny

Ar Char ett giltigt variabelnamn i Java?

Är Char ett giltigt variabelnamn i Java?

True, false, public eller andra nyckelord kan inte användas som variabelnamn. En char innehåller ett enda tecken som skrivs inom apostrofer. Byte, short, int och long är variabler som inehåller heltal. Efter varje rad står en kommentar, som indikeras av //.

I vilket land pratar man javanesiska?

Javanesiska – basa Jawa – är modersmål för cirka 40 % av befolkningen i Indonesien. Dess talare bor mestadels på ön Java och talar i allmänhet även flytande indonesiska.

Vad är en Tilldelningssats?

I en tilldelningssats ger man en variabel ett nytt värde. Man skriver på följande sätt: variabel = nytt värde; Likhetstecknet utläser man ”tilldelas värdet”.

Vad är Double Java?

Appropå float och double Detta innebär att en double kan ha fler decimaler än vad en float -variabel kan ha. Detta kan göra skillnad om man t. ex. ska multiplicera två väldigt små tal med varandra.

Hur många språk talas i Indonesien?

I landet talas 400500 olika lokala språk och dialekter, som precis som indonesiskan tillhör den austronesiska språkfamiljen. Malajiskan ligger också till grund för bahasa malaysia, det malaysiska språket, som är officiellt språk i Malaysia. Både malaysiska och indonesiska skrivs med latinskt alfabet.

Vad är en Tilldelningssats Java?

Vad menas med att deklarera variabler?

En klass kan ha flera olika konstruktorer som kan ta olika argument. Deklarera – För att använda en variabel måste man först berätta att varibeln finns och vad den ska heta (namnen på saker i program kallas även identifierare). Det kallas för att man deklarerar den.

Hur omvandlar man ett flyttal till ett heltal?

10*Math. random() genererar ett flyttal mellan 0 och 9.999… Genom att addera detta med 1 får du ett flyttal mellan 1 och 10.999… Om du sedan omvandlar detta till en int erhålls ett heltal i intervallet 1-10.

Vilket språk talar man i Indonesien?

IndonesiskaIndonesien / Officiellt språkIndonesiska är det officiella språket i Indonesien. Det är en variant av malajiska, och likheten mellan de två språken uppskattas till över 80 % och kan närmast jämföras med skillnaden mellan svenska och norska. En person med indonesiska som modersmål förstår malajiska till nöds, och vice versa. Wikipedia

Vad pratar man för språk i Bali?

Bahasa indonesia är det officiella språket. På Bali talas även balinesiska. I turistorterna talar många engelska.

Vad menas med att deklarera variabler ge några exempel?

Exempel: tecken och texter Att deklarera variabler av tecken och texter har samma grundprincip men notera apostroferna (’) för tecken (chars), och citationstecken ( ” ) för textsträngar (strings) , som vi behöver använda runt om värdet av variabeln för att deklarera den.

Share this post