Frågor

Hur borjar man ett seminarium?

Hur börjar man ett seminarium?

Fyra tips för ett lyckat seminarium

  1. Skapa en inkluderande miljö där alla vågar tala. Alla känner sig inte lika bekväma i en större grupp (särskilt online) när det gäller att säga något.
  2. Bryt upp seminariet i mindre grupper.
  3. Poängtera syftet och vad god seminariekompetens innebär.
  4. Variera seminarieformer.

Hur gör man en seminarium?

Seminarium. Seminariet är en undervisningsform som oftast sker i mindre grupper med en lärare. Där förutsätter läraren att du som student deltar med inlägg och synpunkter. Därför är det viktigt att du har läst in dig på ämnet i förväg.

Är det obligatoriskt att gå på seminarium?

gruppövningar, laborationer, seminarier och exkursioner är obligatoriskt. I Examinationen vid universitet och högskolor – ur studentens synvinkel (Högskoleverkets skriftserie 1997:10 S) undersöktes hur vanliga olika examinationsformer var.

Hur böjs seminarium?

Det heter ett seminarium. Ordet böjs det seminariet, flera seminarier. Även som förled i sammansättningar används en form utan -um: seminariedeltagare.

Vad händer om man inte går på seminarium?

Den som missar ett seminarium måste skriva en seminarieuppsats istället, se sidan om ersättningsuppgifter. Inför varje seminarium ska en skriftlig reflektion lämnas in. Den skriftliga reflektionen är också obligatorisk.

Vad är ett högre seminarium?

En vanlig form är så kallade högre seminarier under handledning av en professor, som ingår i forskarutbildningen och där doktorander som ett led i sin arbetsprocess kontinuerligt presenterar sina forskningsresultat och diskuterar sina preliminära vetenskapliga texter.

Måste man prata på seminarium?

Vågar man inte ta ordet på seminarier blir konsekvenserna för studierna lätt stora, i form av sämre betyg eller studieprestationer. – Jag tror också att ens intresse för studierna minskar om man inte själv vågar vara aktiv och delta i diskussionen, säger Lisa Virding.

Share this post