Populära

Far man fiska i Tingstade trask?

Får man fiska i Tingstäde träsk?

Just nu råder fiskeförbud för allmänheten i Tingstäde träsk. Leif Pettersson sitter i ledningen för Visby Energi som äger en del av träsket och menar att situationen är komplex men hoppas på en lösning till hösten. I år går det inte för allmänheten att fiska i Tingstäde träsk.

Vad finns det för fisk i Torneträsk?

Gädda
FjällrödingLakeÖring
Torneträsk/Fiskar

Får man fiska i Abisko?

Abiskofjällen bjuder på fantastiska fiskemöjligheter. På heldagsturen har vi möjlighet att ta oss till exklusiva fiskevatten som kan bjuda på både öring, röding och harr.

Hur djup är Sigvalde träsk?

Här kan du bada i sött vatten under alla vindförhållanden. Träsk och träsk förresten, sjön är 16 meter djup, varför hopp från det fem meter höga hopptornet kan ske utan fara (på Gotland kallas insjöar för träsk).

Varför heter det Torneträsk?

Sjön är normalt islagd från december till juni men årsvisa fluktuationer förekommer. Tillrinningsområdet är 3346 km² stort och Abiskojåkka är det största tillflödet till Torneträsk….Torneträsk[redigera | redigera wikitext]

Geografiskt läge
Torneträsk Topografiska kartan över Torneträsk.
Mått
Areal 330 km²
Längd 70 km

Hur stor är Torneträsk?

332 km²Torneträsk / Yta

Torneträsk eller Torne träsk, nordsamiska: Duortnosjávri, finska: Torniojärvi, är en sjö i nordvästra Lappland i Kiruna kommun, med en area på 332 km². Torneträsk är Sveriges sjunde (eller sjätte, beroende på hur man räknar) största sjö, Sveriges näst djupaste sjö och Skandinaviens största fjällsjö.

Får man elda i Abisko?

Det är förbjudet att elda, inklusive använda grill, utom på anvisad plats. Eldplatser finns vid tältplatserna. Användning av friluftskök är dock tillåten i nationalparken.

Får man plocka blommor i Abisko nationalpark?

elda eller använda grill annat än på anvisade platser, friluftskök går dock bra att använda. medföra hund (se undantag nedan) plocka eller gräva upp växter, förstöra eller skada naturföremål eller markytan. skada döda och levande träd och buskar.

Vad betyder Torne?

En torne är en rörlig pigg eller stav som låser ett bältesspänne eller ett ringspänne.

Hur tjock är Isen på Torneträsk?

Det är inte ovanligt att isens tjocklek går upp till en meter. Högsta värde som uppmätts är 112 cm och det mättes 1966. Isläggning och islossning mäts fortfarande i Torneträsk. Den första observationen som finns sparad är från 1873.

Share this post