Populära

Vad innebar det att en skuld har lamnats till inkasso?

Vad innebär det att en skuld har lämnats till inkasso?

Inkasso är en åtgärd från en part riktad mot en annan part för att få en skuld betald. Om räkningar och andra skulder inte blir betalda inom den utsatta tiden kan den som ska ha pengarna vidta inkassoåtgärder mot den som ska betala.

Hur fungerar inkasso?

Ett inkassobolag är ett företag som är specialiserat på att driva in skulder från folk och företag som inte kan eller vill betala. Om du trots inkassobolagets påtryckningar inte betalar brukar skulden tillslut hamna hos kronofogden och då får du även en betalningsanmärkning.

Kan man göra avbetalningsplan med inkasso?

Kan jag få en avbetalningsplan? Ja, ofta går det att dela upp betalningen.

Hur lång tid tar det innan en räkning går till Kronofogden?

Efter 100 dagar bestämmer sig Inkassobolaget och Snabbcash för att ta till med hårdhandskarna: de ansöker om betalningsföreläggande hos Kronofogden. Kronofogden skickar ett brev till dig där du ombeds att förklara om du bestrider eller godkänner betalningskravet.

Hur lång tid har man på sig att betala inkasso?

Tid för betalning Enligt riktlinjer för inkassobolag ska tiden som du har på dig att betala kravet inte vara kortare än åtta dagar, räknat från dagen kravet skickades. Du bör ha minst fyra bankdagar på dig att betala eller protestera från det att du kan antas ha tagit emot kravet.

Vad är en Inkassoåtgärd?

Inkasso är ett samlingsnamn för företag som driver in skulder. Det är vanligt att man blandar ihop inkasso och inkassokrav. I dagligt tal säger man att en faktura går till inkasso, vilket innebär att fakturan som inte har blivit betald skickats vidare till ett företag som driver in skulden med inkassokrav.

Vilken myndighet ger tillstånd till inkassobyråer att driva in skulder?

IMY har till uppgift att se till att inkassolagens bestämmelser och god inkassosed följs. Det gör vi bland annat genom att pröva ansökningar om tillstånd att bedriva inkassoverksamhet och genom att utöva tillsyn över dem som bedriver inkassoverksamhet.

Share this post