Trendig

Hur soker man utbildning?

Hur söker man utbildning?

Du anmäler dig till högskolan på Antagning.se. Där hittar du också utförlig information om bland annat behörighet och urvalsgrupper. På Antagning.se finns all information som du behöver för att göra en anmälan. Antagning.se drivs, precis som Studera.nu, av Universitets- och högskolerådet.

Hur söker man till universitet i Danmark?

Du söker till en dansk bachelorutbildning via den danska studieportalen optagelse.dk. Ansökan till masterutbildningar sker via de danska universitens gemensamma ansökningsportal och fungerar lite olika beroende på utbildning, sök upp det universitet du är intresserad av för att få veta mer.

När söker man till vårterminen?

Anmäl dig senast 19 april.

När kan man ansöka till yrkeshögskolan?

1 september: Ansökan öppnar för de utbildningar som startar på vårterminen. 15 oktober: Sista ansökningsdatum. Nu ska din ansökan vara komplett, vilket innebär att du måste ha bifogat alla de dokument som krävs för att styrka att du är behörig till utbildningen/utbildningarna.

När ska man söka utbildning?

Den 19 april är sista anmälningsdag för utbildningar som startar på höstterminen 2022. Anmäl dig på antagning.se (extern länk). Om du inte har möjlighet att göra en webbanmälan kan du anmäla dig genom att skicka in ett brev.

Hur pluggar man i Danmark?

I Danmark finns inte systemet med antal poäng per termin som i Sverige, utan där söker och antas du istället till ett helt utbildningsprogram som du följer och tenterar i varje termin. I Danmark läser du, till skillnad från i Sverige, flera kurser samtidigt. På vissa utbildningar tenterar man bara en gång per läsår.

När börjar vårterminen 2022 gymnasiet?

Vårterminen 2022 börjar tisdag 11 januari och slutar fredag 10 juni.

När startar yrkeshögskolan?

Nu kan vi presentera vilka utbildningar som beviljats att ingå i yrkeshögskolan med en första start hösten 2019 och våren 2020. Myndigheten för yrkeshögskolan beslutar en gång om året vilka utbildningar som ska få starta inom yrkeshögskolan (YH).

När börjar YH-utbildningar?

Det finns ingen gemensam antagning eller sista ansökningsdatum för YH-utbildningar. Utbildningarna startar året om, vilket innebär att det kan finnas restplatser när som helst under året.

Share this post