Ny

Hur lange ska man ha lak piercing i nasan?

Hur länge ska man ha läk piercing i näsan?

Det är helt normalt och lägger sig efter någon dag. Men det är viktigt att ta hand om det nya hålet ordentligt så det inte blir infekterat. Det tar minst fyra veckor för hålet att läka tillräckligt mycket för att du ska kunna byta till ett annat nässmycke.

När kan man byta till näsring?

När kan man byta till näsring? När din piercing är helt läkt kan du byta till en näsring. Läktiden för piercings i näsan kan variera mellan 6-16 veckor.

Hur tar man hand om en näspiercing?

Varm saltlösning på utsidan av piercingen kan underlätta för läkningen och minska sårskorpor och utsöndring. Ta absolut inte bort sårskorpor med fingrarna! Försök att dra ned på rökning och undvik att tugga tuggummi eller leka med din piercing under läkningen. Undvik blöta kyssar och oralsex tills piercingen är läkt.

Vad händer om man byter näspiercing för tidigt?

Vi rekommenderar inte att du byter din piercing inom de fyra första månaderna, även om den verkar läkt. Alltför ofta märker folk att den inte var riktigt redo att hålla på med och orsakar sig själva onödig smärta och bekymmer.

Vad händer om man byter piercing för tidigt?

Även om piercingen verkar vara läkt efter ett par veckor, så är den inte fullt läkt förrän efter ca två månader. Om du byter ditt smycke tidigare än så, kan vävnaden tendera att svullna upp igen, vilket gör det nya smycket för kort.

Är Näspiercing ca?

Pris: Vad kostar det att göra en septum-piercing? Att göra en septum-piercing kostar mellan 400 kronor och 900 kronor.

Vad heter piercing i örat?

Olika sorters öronpiercingar

  • Helix – Hål i övre delen av örat, i brosket.
  • Industrial – Två auricle-hål som har ett smycke i dem tillsammans.
  • Auricle – Hål i broskkanten på örats ytterdel.
  • Forward Helix – Ett framåthål i övre delen av örats brosk.
  • Snug – Hål i den vertikala delen av det inre broskområdet, ovanför antitragus.

Hur man tar hål i näsan själv?

Man kan placera piercingen längs hela vecket, förutsatt att det är tillräckligt långt ifrån ansiktet så att smycket kan sitta bekvämt på insidan. Man kan även pierca under vecket, men att göra det närmre kanten av näsvingen enbart för att kunna ha en minimal ring är oftast ingen bra idé.

Det tar upp till ett år innan hålet är helt läkt, så tänk på följande: Var aldrig utan nässmycke, eftersom hålet kan krympa och/eller växa igen. Var försiktig vid byte av nässmycke. Eftersom huden som har bildats inuti hålet är tunn och skör, är det lätt att huden skadas och att det uppstår en infektion.

Share this post