Blogga

Vad ar INK2S?

Vad är INK2S?

Information. Blanketten är en inkomstdeklaration som används av aktiebolag, ekonomiska föreningar m. fl. Deklarationen består av en huvudblankett (INK2, första sidan) och två huvudbilagor, Räkenskapsschema (INK2R) och Skattemässiga justeringar (INK2S).

Vem skriver under inkomstdeklaration 2?

Deklarationen signeras sedan på Mina sidor av kunden, behörig firmatecknare eller deklarationsombud. Den som är registrerad VD hos Bolagsverket har rätt att signera deklarationen utan att vara registrerad firmatecknare eller deklarationsombud. Läs mer om e-tjänsten här: För redovisningsbyråer.

Vad är andra bokförda kostnader?

4.3 c Andra bokförda kostnader De vanligaste kostnadsförda posterna som inte är skattemässigt avdragsgilla brukar vara böter, skattetillägg, förseningsavgifter och gåvor.

Vad är uppräknat belopp vid återföring av periodiseringsfond?

Den totala återföringen blir då 106 000 kronor (100 000 + 6 000). I Inkomstdeklaration 2 tar Tango AB upp den ursprungliga avsättningen på 100 000 kronor i resultaträkningen i punkt 3.21. Det uppräknade beloppet, 6 000 kronor, tar de upp som en skattemässig justering i punkt 4.6 d.

Vad är skatt som belastar årets resultat?

Redovisning av bolagsskatt Bokföringen görs på konto 8910 Skatt som belastar årets resultat, även kallat Årets skattekostnad. Dock beräknas skattekostnaden utifrån hela årets resultat, alltså intjänas vinsten inte jämnt under året på samma sätt som de preliminära skatteinbetalningarna.

Vem kan skriva under deklaration?

Följande tabell sammanfattar vem som utgör behörig firmatecknare och därmed kan skriva under skattedeklarationen. Av den fysiska personen. Av förmyndare eller god man. Av den som förvaltar boets egendom.

Vem ska skriva under deklarationen för bolaget?

Skatteverket har publicerat ett ställningstagande som innebär att en verkställande direktör, VD, för ett aktiebolag är behörig att underteckna företagets inkomstdeklaration, samt att utse deklarationsombud. Redan tidigare har VD varit behörig att underteckna skattedeklaration.

Share this post