Frågor

Varfor okar skulden hos Kronofogden?

Varför ökar skulden hos Kronofogden?

– En stor del av ökningen beror på att skulderna växer konstant på grund av räntan. Men det handlar också om att vi får in fler skulder på högre belopp, säger Davor Vuleta. De som har skulder hos Kronofogden är alltså skyldiga allt större summor.

Vad händer om man har skulder och flyttar utomlands?

Skulder försvinner inte för att man flyttar utomlands. Tillgångar som finns i Sverige kan fortfarande utmätas för skulder, även om man flyttar utomlands.

Vem betalar resten av skulden vid skuldsanering?

Borgensansvar och gemensamt ansvar för skulder Om du fått skuldsanering och någon gått i borgen för dig, har denna person kvar sitt betalningsansvar. Hen får betala resten av skulden, som du inte kan betala.

Vad händer när skuld går till Kronofogden?

Om skulden inte betalas eller bestrids i tid och registreras innan slutdatumet fastställs skulden genom ett utslag från Kronofogden och då registreras det automatiskt en betalningsanmärkning som sedan finns kvar i tre år för en privatperson. För ett företag (AB, KB, HB) finns en betalningsanmärkning kvar i fem år.

Vad händer med Kronofogden om man flyttar utomlands?

Kronofogden kan endast utmäta dina tillgångar i Sverige. Har du således tillgångar kvar i Sverige kan de utmätas trots att du flyttat utomlands. Har du emellertid inga tillgångar kvar i Sverige efter din flytt till Danmark har Kronofogden inte möjlighet att driva in skulden.

Vad händer med skulden vid skuldsanering?

Har skulden uppkommit innan vi inledde skuldsanering ingår den i skuldsaneringen och då måste du invända mot kravet. Invänd alltid mot ett krav som du anser är fel. I annat fall riskerar du att vi fastställer skulden eller att vi utmäter.

Får man betalningsanmärkning om det går till Kronofogden?

Att du får ett inkassokrav betyder inte att du har fått eller kommer att få en betalningsanmärkning. Det är först om ärendet går vidare till Kronofogden, och om du varken betalar eller protesterar mot kravet som du kan få en betalningsanmärkning.

Hur lång tid tar det innan en skuld går till Kronofogden?

Efter 100 dagar bestämmer sig Inkassobolaget och Snabbcash för att ta till med hårdhandskarna: de ansöker om betalningsföreläggande hos Kronofogden. Kronofogden skickar ett brev till dig där du ombeds att förklara om du bestrider eller godkänner betalningskravet.

Share this post