Ny

Vilka lander gransar till Guatemala?

Vilka länder gränsar till Guatemala?

Guatemala gränsar till Mexiko, Belize, Honduras och El Salvador med kust mot Stilla havet och en liten del av Karibiska havet.

Vad kallar man en person från Guatemala?

Guatemala

Republiken Guatemala República de Guatemala
Huvudstad (även största stad) Guatemala City
Officiellt språk Spanska
Demonym guatemalan
Statsskick Republik, presidentialism

Vilket förhållande har Guatemala med Spanien?

Guatemala blev 15 september 1821 självständigt från Spanien och ingick då i det nybildade Mexikanska kejsardömet som upplöstes 1823. Därefter ingick området i federationen Centralamerikas förenade provinser fram till 1839 då Republiken Guatemala blev en egen stat.

Vad heter huvudstaden i Guatemala?

Guatemala CityGuatemala / Huvudstad

Guatemala City[redigera | redigera wikitext] 1 500 m ö. h. Guatemala City, spanska Ciudad de Guatemala, officiellt La Nueva Guatemala de la Asunción men av lokalbefolkningen ofta bara kallad Guatemala eller Guate, är huvudstaden och den största kommunen och staden i Guatemala.

Hur stor yta har Guatemala?

108 889 km²Guatemala / Yta

Vad heter Guatemalas ursprungsbefolkning?

Guatemala – Befolkning och språk. Guatemala tillhör de latinamerikanska länder som har störst andel ursprungsfolk bland sina invånare. Närmare hälften av guatemalanerna tillhör maya, som indelas i 22 olika folkgrupper. Resten är i huvudsak av blandat ursprung.

Vad kallas invånare i Tchad?

Tchad plågas fortsatt av politiskt våld och återkommande försök till statskupper. Det är ett av de fattigaste och mest korrumperade länderna i Afrika. De flesta tchadier lever i fattigdom och bedriver jordbruk och boskapsskötsel för husbehov.

Är Guatemala en demokrati?

År 1821 frigjorde sig Guatemala från Spanien, och år 1838 blev landet helt självständigt. Hundra år senare infördes för första gången demokrati i Guatemala. Det genomfördes sociala reformer, och regeringen försökte minska USA:s makt i landet.

Vilket styrelseskick har Guatemala?

Enhetsstat
PresidentialismKonstitutionell republik
Guatemala/Statsskick

Vad heter huvudstaden i Panama?

Panama CityPanama / Huvudstad

Share this post