Trendig

Hur manga ar kristna i Kenya?

Hur många är kristna i Kenya?

Kristendom i Afrika

Land Procent kristna Kommentar
Kenya 78 Protestanter och katoliker
Komorerna 2 Romersk-katoliker
Republiken Kongo (Brazzaville) 50
Demokratiska republiken Kongo (Kinshasa) 70 Romersk-katoliker, protestanter

Vilka två religioner dominerar i Afrika?

Afrika är den mest religiösa kontinenten i världen. I norr dominerar islam, i söder kristendomen. Samtidigt lever de traditionella afrikanska religionerna kvar och praktiseras jämsides med de abrahamitiska religionerna.

Hur många är kristna i Sydafrika?

I Sydafrika råder religionsfrihet och det märks inga påtagliga motsättningar mellan utövare av olika religioner. Cirka fyra femtedelar av befolkningen bekänner sig till kristen tro.

Hur många kristna finns i Afrika?

Det finns 600 miljoner kristna människor i Afrika. I hela världen finns det knappt 2,5 miljarder människor som är kristna. Det betyder att lite mindre än en tredjedel av världens människor är kristna. De största kristna samfunden är den katolska kyrkan, den ortodoxa kyrkan och de protestantiska kyrkorna.

Vad har man för religion i Kenya?

Majoriteten av kenyanerna är kristna. Traditionella trosföreställningar spelar också en viktig roll, även bland delar av den kristna befolkningen. Religionsfrihet garanteras i författningen och toleransen mellan olika trosinriktningar är ganska hög.

Hur många kristna finns det i Somalia?

Enligt det somaliska ministeriet för religiösa frågor så är mer än 99 procent av landets befolkning sunnimuslimsk. Medlemmar av andra religiösa samfund utgör mindre än 1 procent och består av en mindre grupp kristna, sufier samt ett okänt antal shiamuslimer.

Var finns Naturreligion?

Naturreligion i afrikanska samhällen En grundtanke i afrikansk livssyn är att människans liv bildar en helhet. Afrikaner tycker att européer gör en onaturlig uppdelning av tillvaron i olika fack, olika för t. ex. kultur, religion, politik och arbete.

Share this post