Ny

Vad hander om man kor skoter utan forarbevis?

Vad händer om man kör skoter utan förarbevis?

Om du framför en skoter utan ett sådant förarbevis gör du dig skyldig till olovlig körning (TBL 3 §). Brottet kräver dock uppsåt, men det är oftast du själv som ska utreda vilka fordon du får framföra med det körkort du har. Påföljden blir oftast böter.

Hur många CC är tung mc?

Tung motorcykel En motorcykel på två eller fyra hjul vars motor har en slagvolym som överstiger 125 kubikcentimeter, en netto-effekt som överstiger 11 kilowatt eller ett förhållande mellan nettoeffekt och tjänstevikt som överstiger 0,1 kilowatt/kilogram.

Får man köra snöskoter med Mopedkort?

Om du har tagit körkort AM för moped klass I har du rätt att köra snöskoter inom ramen för organiserad turistverksamhet som innebär speciella förutsättningar, så kallad skotersafari. Skotersafari innebär att färden är organiserad och sker: i en grupp på högst tio personer. under ledning av en person som har förarbevis.

Vilken motorcykel får man köra med B-körkort?

Du får inte köra en tvåhjulig motorcykel med B-körkort, inte heller en tvåhjulig motorcykel med sidvagn. Men trehjulig motorcykel och fyrhjulig motorcykel får köras på B-körkort. När det gäller trehjulig motorcykel måste du vänta tills du fyllt 21 år om motorcykeln du ska köra har en effekt på mer än 15 kW.

Vem behöver Skoterkörkort?

För att få köra snöskoter i Sverige krävs att du är 16 år och har ett förarbevis för terrängskoter. Snöskoter får även köras av den som har svenskt körkort eller traktorkort utfärdat före 2000-01-01. Den som fått sitt kör- eller traktorkort återkallat efter 2000-01-01 måste ha ett förarbevis för att få köra snöskoter.

Vad räknas som tung MC vid uppkörning?

Så här definieras tung motorcykel När du gör ditt körprov för A-körkort ska du använda en motorcykel med motor på minst 595 kubikcentimeter och effekt på minst 50 kW. Den ska också kunna komma upp i en hastighet av minst 100 km/h och ska ha en tjänstevikt på minst 175 kg.

Share this post