Allmänning

Hur forklarar man karlek for barn?

Hur förklarar man kärlek för barn?

Kärlek, i betydelsen en nära, pålitlig och lyhörd relation mellan förälder och barn skapar förutsättningar för att barnet också ska kunna skapa goda relationer till andra. – I en god anknytning blir barnet sett och bekräftat, lär sig samspela, att lyssna och att ge och ta.

Vad är ränta barn?

Glasstanten trollar bort kungens pengar och han tvingas låna av henne för att få köpa glass. Han upptäcker att det blir dyrt att inte kunna betala direkt.

Hur pratar barn och vuxna om allas lika värde?

Barnkonventionens artikel 2 säger att alla barn har lika värde och samma rättigheter. I svensk lagstiftning finns det sju diskriminerings- grunder som ska skydda barn och vuxna mot felaktig särbehandling.

Kan barn vara kära?

Barn kan uppleva lika starka känslor som vuxna, bli lika förälskade och vara lika olyckligt kära. Det menar författaren Marie Oskarsson som skrivit bokserien Jack och kärleken som handlar om Jack som går i tvåan, om känslor, om att fråga chans och om att bli ihop.

Hur mycket pengar har en 20 åring?

Caroline : Om man är 20 år så har man inte köpt sitt boende sannolikt. Jan : Tittar vi på skuldsidan så har i genomsnitt svensken skuld på 650 000 kronor varav 80% bostadslån, 10% är övriga lån, 5% är konsumtions lån och 5% är CSN. Detta innebär att vi får en nettoförmögenhet på ungefär 3 miljoner.

Hur kan man som personal göra för att alla barn ska känna sig lika mycket värda?

Målet med årets likabehandlingsplan är att medvetandegöra hos varje barn och pedagog att vi alla är olika men är lika mycket värda. Vi vill också arbeta tillsammans med barnen kring hur vi ska vara mot andra människor, dvs hur vi visar respekt och empati för andra.

Har lika värde?

I FN:s allmänna förklaring om mänskliga rättigheter står det att ”alla människor är födda fria och lika i värde och rättigheter”. Det innebär att det inte spelar någon roll var du bor, var du kommer ifrån, vilket kön du har, vilket språk du pratar, vilken politik du gillar eller om din familj är rik eller fattig.

Share this post