Vad betyder skolhälsovård?
Skolhälsovård är en fortsättning på den hälsovård, som BVC erbjuder yngre barn. har regelbunden telefontid och mottagningstid på skolan. Barnen och ungdomarna har då möjlighet att söka upp skolsköterskan på egen hand. Som förälder kan Du vända dig till skolsköterskan för råd i alla frågor, som rör barnets hälsa.
Vad gör skolsyster?
Skolsköterskan ger råd och stöd om exempelvis hälsa, sömn, kost och stress till enskilda elever, elever i grupp och hela skolan. Skolläkare: gör hälsoundersökningar och utredningar. Träffar barn som på grund av någon sjukdom, något hälsoproblem eller någon funktionsvariation behöver stöd för att klara skolan.
Vad är central elevhälsa?
Central elevhälsa är en enhet inom barn- och utbildningsförvaltningen. Här arbetar skolsköterskor, kuratorer, psykologer, specialpedagoger och skolläkare. Vår uppgift är att stödja förskolor, pedagogisk omsorg, grund- och särskola i arbetet med elevhälsa.
Vad gör man som skolsköterska på gymnasiet?
Alla som börjar gymnasiet erbjuds att träffa skolsköterskan, för det som kallas hälsosamtalet. Det tar ungefär en timme. – Då pratar vi bland annat om mat, motion, sömn och relationer. Du och skolsköterskan går tillsammans igenom hur du mår, och om det finns någonting du behöver hjälp och stöd med.
Vad är Elevhälsoteamets uppdrag?
Den ska bidra till att skapa skolmiljöer som är bra för elevernas lärande, utveckling och hälsa. I elevhälsan ingår rektor, skolläkare, skolsköterska, skolpsykolog, kurator och specialpedagog. Tillsammans ska de omfatta medicinsk, psykologisk, psykosocial och specialpedagogisk kompetens.
Vilka arbetsuppgifter har en skolsköterska?
Om du arbetar som skolsköterska är den huvudsakliga arbetsuppgiften att kalla elever till regelbundna hälsokontroller för att följa deras utveckling samt att utföra vaccineringar. Elever kan också komma på spontana besök hos skolsköterskan för samtal och stöd i olika frågor, eller få omplåstring efter en olycka.
Vad gör man som skolsköterska?
Skolsköterskan. Hen gör bland annat hälsoundersökningar, ger vaccinationer och kollar din syn. Du kan också prata med skolsköterskan om hur du mår och har det. Du kan även ställa frågor om du undrar över saker som gäller din kropp, sex eller relationer.
Vad är EHT?
Bli ett team! Elevhälsans samlade kompetenser kallas ofta för elevhälsoteam (EHT). Men många EHT-grupper lever inte upp till definitionen av ett team: att ha en tydlig gruppidentitet och gemensamma mål.