Populära

Vem gor teknisk beskrivning?

Vem gör teknisk beskrivning?

Den eller de personer som ska upprätta beskrivningen behöver förutom teknisk kunskap inom fackområdet och projektet även ha god kännedom om AMA och de regler som gäller. De behöver även ha tillgång till fackområdets och övriga projekthandlingar samt aktuell varuinformation.

Hur är AMA uppbyggt?

Den heter Pyramidregeln och bestämmer hierarkin för AMAs koder och rubriker. Som du ser ovan, är AMAs texter indelade i nivåer, högt upp i strukturen är AMAs texter gemensamma för olika material eller konstruktioner, ju längre ner i nivåerna desto mer specifik blir beskrivningen.

Vad bygger AMA på?

AMA finns också för Administrativa föreskrifter (AF). AMA AF spänner över alla områden och baseras på AB (Allmänna Bestämmelser) och ABT (Allmänna Bestämmelser för Totalentreprenader). AMA ges ut i nya generationer vart tredje år (förutom AF). AMA uppdateras under en generation i det som kallas AMA-nytt.

Hur fungerar AMA AF 12?

AMA AF innehåller administrativa föreskrifter samt råd och anvisningar till den som upprättar administrativa föreskrifter för entreprenader. Det verket använder författaren av upphandlingsunderlag i entreprenader i sitt dagliga arbete. Motiv AMA AF förklarar bakgrunden till dessa föreskrifter, råd och anvisningar.

Vad är Husama?

AMA Hus är referensverket som används när man ska upprätta och läsa tekniska beskrivningar för husbyggnadsarbeten. Med onlinetjänsten har du alltid tillgång alla versioner. Vid upprättande av administrativa föreskrifter (AF) för entreprenader tillämpas AMA AF, som är gemensam för alla tekniska fackområden.

Vad är AMA AF 12?

AMA AF 12. AMA AF omfattar texter för Administrativa Föreskrifter för byggnads-, anläggnings- och installationsentreprenader. Det finns olika avsnitt med. 10 Administrativa föreskrifter för byggnads-, anläggnings- och installationsentreprenader, AF AMA.

Vad är AMA och AF och när används det?

Vilka av dessa ingår som delar i AMA?

Man kan kalla AMA för bygg- och installationsbranschens ”kokbok”. I AMA ingår fem delar vad gäller tekniska beskrivningar; Anläggning, Hus, VVS, Kyl och El. Det finns en sjätte och sjunde del i AMA-serien, Administrativa Föreskrifter, AMA AF och AF Köp.

Share this post