Allmänning

Vad finns det for spikar?

Vad finns det för spikar?

Användningsområde: spikning av färdigmålade snickerier.

  • Panelspik. Spik med runt naggat skaft och kullrigt huvud.
  • Pappspik. Varmförzinkad spik med flat huvud och kort runt skaft.
  • Rostfri kamspik. Spik med svagt kullrigt huvud och ett runt kamgängat skaft.
  • Rostfri spik. Spik med flat huvud och räfflat skaft.

Vad är Slagspik?

Härdad betongspik avsedd för hårda material, t. ex. tegel, betong och puts.

Vad har man trådspik till?

Trådspik är spik framställd av metalltråd, till skillnad från smidd spik. Trådspik är idag den vanligaste spiksorten för att foga samman trä. Oftast använder man sig av metalltråd av fyrkantigt eller x-format tvärsnitt.

Vad används spiken till?

Spiken kan betraktas som en stav med flera lutande plan som bildar en spets. Spetsen på spiken fördelar kraften åt sidorna och drivs på så sätt in i objektet. Andra tillämpningar av lutande plan kan man hitta i till exempel en dörrstopp, en barnvagnsramp eller en yxa.

Är spiken korsord?

Synonymer till spik

  • adv. alldeles, fullständigt, totalt, helt.
  • subst. nubb, stift, nit, nagel, dubb, brodd, söm, spetsig metallpinne; slå huvudet på spiken träffa rätt, säga det alldeles riktiga; trampa spiken i botten (vard.) ge full gas.

Kan man spika i betong?

När man ska spika i betong kan man med fördel förborra ett hål som man ska spika in spiken i. Det minskar risken för att väggen spricker eller att spiken slinter. Tänk då på att även borren och borrmaskinen måste vara kraftfull nog för att borra i betong.

Kan man spika i tegel?

Betongskruv från ESSVE är avsedd för snabb och enkel förankring i betong, tegel, hålsten och håltegel. Specialhärdad skruv som dras direkt i ett borrat hål, utan plugg. Finns i olika varianter och ytbehandlingar. Lättbetongskruv används för att fästa något i porösa material.

Vad har man Ankarskruv till?

Vid bärande konstruktioner, till exempel takstolar där ankarspik traditionellt används vid infästning, finns även en ankarskruv. Skruv med mutterhuvud, så kallad sexkantig träskruv, används då kraftig infästning krävs.

Share this post