Blogga

Vad menas med standardiserat?

Vad menas med standardiserat?

Ordet standardisera är en synonym till normalisera och normera och kan bland annat beskrivas som ”fastställer normen för”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av standardisera samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Varför standardiserat arbetssätt?

Standardiserat arbetssätt kan kortfattat beskrivas som den nuvarande effektivaste metoden att utföra ett specifikt arbete. Med en gemensam arbetsmetodik kan avvikelser identifieras och åtgärdas, vilket leder till en förbättrad process.

Vad betyder en standard?

En svensk standard är en standard som antagits av något av Sveriges tre nationella standardiseringsorgan, det vill säga Svenska institutet för standarder, SIS, Svensk elstandard, SEK, eller Svenska Informations- och Telekommunikations- Standardiseringen, ITS.

Vad betyder så länge?

Så Länge betyder ungefär detsamma som för en kortare tid.

Hur påverkas byggandet av standardisering?

Studien visar att genom att hantera sina arbetsberedningar utifrån ett standardiserat arbetssätt som återfinns inom tillverkningsindustrin, kan byggentreprenörer öka sin produktionseffektivitet och därmed minska tidspressen.

Varför har man standardiserat arbetssätt i industrier?

Högre kvalitet med standardisering Genom att standardisera repetitiva arbetsmoment minskar man variation, höjer kvaliteten och höjer produktiviteten, eftersom alla arbetar på, vad vi nu anser är, det bästa arbetssättet.

Hur skriver man en standard?

Standarder bör vara tydliga, logiska och lätta att följa. Standarder bör kunna läsas av dem de är avsedda för. Därför när du skriver en standard, identifiera målgrupperna och anpassa standarden till de potentiella användarnas behov. Standarder bör utformas på ett användarvänligt sätt.

Hur stavas än så länge?

Både än så länge och ännu så länge måste anses vara korrekta. Svensk ordbok tar till exempel upp bägge varianterna. Än så länge är dock vanligare i bruket.

Share this post